Stellantis wil circulaire business laten groeien tot 2 miljard euro

Redactie Redactie
• Laatste update:
Circulaire economie is een van de speerpunten van Stellantis. (Foto: Shutterstock)

Stellantis wil in 2030 twee miljard euro omzet maken met de Circular Economy Business Unit. Circulaire economie moet er ook aan bijdragen dat Stellantis in 2038 klimaatneutraal opereert, zo maakt het conglomeraat bekend middels een persbericht.

De divisie die zich bezig houdt met de circulaire economie is een van de zeven business units in het Dare Forward 2030 strategische plan van het autobedrijf. “De rigoureuze 360-graden benadering, gebaseerd op de 4R strategie – reman, repair, reuse en recycle – wordt nu verder uitgebreid om de ethische verantwoordelijkheid van het bedrijf voor de toekomst te halen en financiële waarde voor Stellantis op te leveren,” meldt het bedrijf in een persbericht.

4R mindset

De belangrijkste doelen van de Circular Economy Business Unit zijn de levensduur van voertuigen en onderdelen te verlengen en er zo voor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Ook wil het bedrijf materialen en ‘end-of-life’ voertuigen terug laten keren naar de fabricagecirkel voor nieuwe voertuigen en producten.

Momenteel wordt zo’n 98 procent van een gebruikte auto al gerecycled. Het hergebruik van EV-accu’s ligt op 83 procent.

“Stellantis zit in een race om een duurzame en winstgevende business, gebaseerd op circulaire economische principes, op te bouwen in de markten waar we opereren,” zegt Alison Jones, Stellantis senior vice president, Circular Economy Business Unit. “Met onze 4R mindset schalen we nu met volle kracht op door onze capaciteiten, teams en faciliteiten op te bouwen terwijl we een smart, geïntegreerd ecosysteem creëren om de tekorten aan materialen en onze tocht naar CO2 net-zero beter te managen.’’

Eerder deze maand heeft Stellantis afspraken gemaakt met GME voor toekomstige batterijproductie als onderdeel van Dare Forward 2030.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stellantis wil circulaire business laten groeien tot 2 miljard euro | Automotive Online

Stellantis wil circulaire business laten groeien tot 2 miljard euro

Redactie Redactie
• Laatste update:
Circulaire economie is een van de speerpunten van Stellantis. (Foto: Shutterstock)

Stellantis wil in 2030 twee miljard euro omzet maken met de Circular Economy Business Unit. Circulaire economie moet er ook aan bijdragen dat Stellantis in 2038 klimaatneutraal opereert, zo maakt het conglomeraat bekend middels een persbericht.

De divisie die zich bezig houdt met de circulaire economie is een van de zeven business units in het Dare Forward 2030 strategische plan van het autobedrijf. “De rigoureuze 360-graden benadering, gebaseerd op de 4R strategie – reman, repair, reuse en recycle – wordt nu verder uitgebreid om de ethische verantwoordelijkheid van het bedrijf voor de toekomst te halen en financiële waarde voor Stellantis op te leveren,” meldt het bedrijf in een persbericht.

4R mindset

De belangrijkste doelen van de Circular Economy Business Unit zijn de levensduur van voertuigen en onderdelen te verlengen en er zo voor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Ook wil het bedrijf materialen en ‘end-of-life’ voertuigen terug laten keren naar de fabricagecirkel voor nieuwe voertuigen en producten.

Momenteel wordt zo’n 98 procent van een gebruikte auto al gerecycled. Het hergebruik van EV-accu’s ligt op 83 procent.

“Stellantis zit in een race om een duurzame en winstgevende business, gebaseerd op circulaire economische principes, op te bouwen in de markten waar we opereren,” zegt Alison Jones, Stellantis senior vice president, Circular Economy Business Unit. “Met onze 4R mindset schalen we nu met volle kracht op door onze capaciteiten, teams en faciliteiten op te bouwen terwijl we een smart, geïntegreerd ecosysteem creëren om de tekorten aan materialen en onze tocht naar CO2 net-zero beter te managen.’’

Eerder deze maand heeft Stellantis afspraken gemaakt met GME voor toekomstige batterijproductie als onderdeel van Dare Forward 2030.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.