‘Franse toeleveranciers strijden om Hella (update)’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De toeleveranciers Faurecia en Plastic Omnium maken beide aanspraak op de aankoop van het meerderheidsbelang in verlichtings- en elektronicabedrijf Hella. (Foto: Shutterstock)

De Franse toeleveranciers Faurecia en Plastic Omnium strijden tegen elkaar om een meerderheidsbelang te verwerven van 60 procent in verlichtings- en elektronicabedrijf Hella. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij het Duitse bedrijf.

Het meerderheidsbelang in verlichtings- en elektronicabedrijf Hella is nu nog in bezit van de familie Hueck, dat al geruime tijd zoekt naar een geschikte partij om de aandelen aan te verkopen. De Franse toeleveranciers moeten voor 11 augustus een bod indienen. Hella heeft een marktkapitalisatie van 6,6 miljard euro.

Eerder viel remmenfabrikant Knorr-Bremse af als kandidaat voor de overname van Hella. De aankoop van het meerderheidsbelang zou minder voordeel opleveren dan de Duitse fabrikant aanvankelijk dacht.

De Franse toeleveranciers hebben beide een lagere marktkapitalisatie dan Hella. Zo is de market cap van Faurecia 5 miljard euro en die van Plastic Omnium 3,8 miljard euro. Beide ondernemingen zouden daarom een nieuw kapitaal moeten aantrekken om de overname mogelijk te maken, stellen ingewijden.

Update 13-8:

De biedingsstrijd nadert zijn climax melden Duitse media. Toeleveranciers Faurecia, Mahle en Plastic Omnium blijven over als kandidaatkopers. De eigenaren van Hella zouden dit weekeinde een beslissing willen nemen. In totaal zou Hella gewaardeerd worden op 8 miljard euro. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.