Webshop Autobanden-365.nl in problemen door geldnood

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Niet elke klant was in de afgelopen periode blij met de service van webshop Autobanden-365.nl. (Foto: Autobanden-365.nl)

Webshop Autobanden-365.nl, dat 589 montagepartners heeft en een voorraad van ruim 6 miljoen banden, zit in de problemen vanwege geldnood. Zo worden bestellingen volgens klanten niet uitgeleverd en is de klantenservice onbereikbaar voor velen. Automotive kreeg uiteindelijk directeur Adil Setoui van Autobanden-365.nl te spreken. Hij stelt dat er binnen het bedrijf hard gewerkt wordt om orde op zaken te stellen. “Wij werken hard aan een oplossing voor onze klanten. Inmiddels zijn wij onze bedrijfsvoering aan het herfinancieren, waarbij wij inmiddels in gesprek zijn met nieuwe investeerders”, aldus directeur Setoui.

Zeggenschap

Eind september 2020 nam investeringsmaatschappij Dragon Investments een belang van 40 procent in Autobanden-365.nl en Bandenoplocatie.com, een andere webshop van Setoui waarmee hij eveneens banden verkoopt. Setoui is sinds september vorig mede-eigenaar van Autobanden-365.nl, dat werd overgenomen van Maurice van de Kunder die de webshop in 2012 begon. De investering werd begeleid door investment advisor Boudewijn van Dijk van BIQ Investments namens Dragon Investments, die stelt dat de investeringsmaatschappij geen zeggenschap heeft over de operationele bedrijfsvoering van Autobanden-365.nl. Setoui geeft echter aan dat de financieringen die beloofd werden door de investeringspartijen nooit volledig zijn geïnvesteerd. Dit komt, volgens de directeur, vanwege de coronaperikelen en een verschil van inzicht over het verwachtingspatroon. Van Dijk weerspreekt dat bestaande afspraken niet zijn nagekomen, maar wil verder niet op de zaak ingaan. “Hierdoor zijn wij in de problemen gekomen”, aldus Setoui. “Zo haperde onze klantenservice bijvoorbeeld, omdat wij rekeningen niet konden betalen. Daardoor werden telefonische doorschakelingen van klanten die naar onze klantenservice belde niet uitgevoerd”, zegt de directeur.   

Zorgen maken

Carola Houwert is één van de klanten die haar bestelling van 4 Michelin-banden ter waarde van 575 euro niet geleverd kreeg. “Ik heb op 9 juni 4 banden besteld, waarna er opeens leveringsproblemen waren. In eerste instantie geloofde ik dat. Ik begon me echter zorgen te maken toen ik niks meer hoorde en geen contact met het bedrijf kon krijgen”, aldus Houwert die haar onvrede uitte op reviewpagina Trustpilot. Inmiddels heeft zij vorige week van Autobanden-365.nl de bevestiging gekregen dat de bestelling geannuleerd is en zij het geld terug krijgt.

Op zijn website maakt Autobanden-365.nl goede sier met het logo van consumentenorganisatie Thuiswinkel.org. De webshop staat echter niet op de lijst van deelnemende bedrijven van de waarborginstantie. Volgens Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org, is het bedrijf is op dit moment niet gerechtigd om het logo van Thuiswinkel.org te voeren. “Zij zijn nog geen gecertificeerd lid van Thuiswinkel.org, maar bevinden zich wel in de certificering”, aldus Romviel die aangeeft dat Thuiswinkel.org contact opneemt met de webshop om het logo te laten verwijderen.

Partijen achter Autobanden-365-nl

Webshop Autobanden-365.nl maakt onderdeel uit van de onderneming Collect & Connect bv. Adil Setoui, die directeur is van de webshop, is samen met Tommie van der Leegte en Tom Coronel mede-eigenaar. Van der Leegte en Coronel investeerden beide in de webshop evenals investeringsmaatschappijen Biq Investments en Dragon Investments. De investeringsmaatschappijen hebben een belang van 40 procent in de webshop. Van der Leegte wenst geen reactie te geven op de problemen bij de webshop. Coronel laat weten dat hij slechts 3 procent van de aandelen in bezit heeft en daarom weinig zeggenschap heeft over de bedrijfsvoering van de webshop. Het is niet bekend hoe groot de omzet is van Collect & Connect, de jaarcijfers over 2020 zijn niet gepubliceerd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Webshop Autobanden-365.nl in problemen door geldnood | Automotive Online

Webshop Autobanden-365.nl in problemen door geldnood

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Niet elke klant was in de afgelopen periode blij met de service van webshop Autobanden-365.nl. (Foto: Autobanden-365.nl)

Webshop Autobanden-365.nl, dat 589 montagepartners heeft en een voorraad van ruim 6 miljoen banden, zit in de problemen vanwege geldnood. Zo worden bestellingen volgens klanten niet uitgeleverd en is de klantenservice onbereikbaar voor velen. Automotive kreeg uiteindelijk directeur Adil Setoui van Autobanden-365.nl te spreken. Hij stelt dat er binnen het bedrijf hard gewerkt wordt om orde op zaken te stellen. “Wij werken hard aan een oplossing voor onze klanten. Inmiddels zijn wij onze bedrijfsvoering aan het herfinancieren, waarbij wij inmiddels in gesprek zijn met nieuwe investeerders”, aldus directeur Setoui.

Zeggenschap

Eind september 2020 nam investeringsmaatschappij Dragon Investments een belang van 40 procent in Autobanden-365.nl en Bandenoplocatie.com, een andere webshop van Setoui waarmee hij eveneens banden verkoopt. Setoui is sinds september vorig mede-eigenaar van Autobanden-365.nl, dat werd overgenomen van Maurice van de Kunder die de webshop in 2012 begon. De investering werd begeleid door investment advisor Boudewijn van Dijk van BIQ Investments namens Dragon Investments, die stelt dat de investeringsmaatschappij geen zeggenschap heeft over de operationele bedrijfsvoering van Autobanden-365.nl. Setoui geeft echter aan dat de financieringen die beloofd werden door de investeringspartijen nooit volledig zijn geïnvesteerd. Dit komt, volgens de directeur, vanwege de coronaperikelen en een verschil van inzicht over het verwachtingspatroon. Van Dijk weerspreekt dat bestaande afspraken niet zijn nagekomen, maar wil verder niet op de zaak ingaan. “Hierdoor zijn wij in de problemen gekomen”, aldus Setoui. “Zo haperde onze klantenservice bijvoorbeeld, omdat wij rekeningen niet konden betalen. Daardoor werden telefonische doorschakelingen van klanten die naar onze klantenservice belde niet uitgevoerd”, zegt de directeur.   

Zorgen maken

Carola Houwert is één van de klanten die haar bestelling van 4 Michelin-banden ter waarde van 575 euro niet geleverd kreeg. “Ik heb op 9 juni 4 banden besteld, waarna er opeens leveringsproblemen waren. In eerste instantie geloofde ik dat. Ik begon me echter zorgen te maken toen ik niks meer hoorde en geen contact met het bedrijf kon krijgen”, aldus Houwert die haar onvrede uitte op reviewpagina Trustpilot. Inmiddels heeft zij vorige week van Autobanden-365.nl de bevestiging gekregen dat de bestelling geannuleerd is en zij het geld terug krijgt.

Op zijn website maakt Autobanden-365.nl goede sier met het logo van consumentenorganisatie Thuiswinkel.org. De webshop staat echter niet op de lijst van deelnemende bedrijven van de waarborginstantie. Volgens Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org, is het bedrijf is op dit moment niet gerechtigd om het logo van Thuiswinkel.org te voeren. “Zij zijn nog geen gecertificeerd lid van Thuiswinkel.org, maar bevinden zich wel in de certificering”, aldus Romviel die aangeeft dat Thuiswinkel.org contact opneemt met de webshop om het logo te laten verwijderen.

Partijen achter Autobanden-365-nl

Webshop Autobanden-365.nl maakt onderdeel uit van de onderneming Collect & Connect bv. Adil Setoui, die directeur is van de webshop, is samen met Tommie van der Leegte en Tom Coronel mede-eigenaar. Van der Leegte en Coronel investeerden beide in de webshop evenals investeringsmaatschappijen Biq Investments en Dragon Investments. De investeringsmaatschappijen hebben een belang van 40 procent in de webshop. Van der Leegte wenst geen reactie te geven op de problemen bij de webshop. Coronel laat weten dat hij slechts 3 procent van de aandelen in bezit heeft en daarom weinig zeggenschap heeft over de bedrijfsvoering van de webshop. Het is niet bekend hoe groot de omzet is van Collect & Connect, de jaarcijfers over 2020 zijn niet gepubliceerd.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.