‘Vraag naar banden zwakt af’

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De vraag naar vervangingsbanden in Europa begint af te zwakken, meldt de European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association in een kwartaalbericht. In het derde kwartaal werden er zowel aan banden voor zowel personenauto’s als voor vrachtwagens en bussen 9 procent minder afgezet dan in dezelfde periode in 2021. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de afzet aan banden voor personenauto’s nu nog net 1 procent in de plus uit.

In totaal werden er volgens de ETRMA in Q3 dit jaar 58.029 vervangingsbanden voor personenauto’s verkocht, dat is een goede 5.700 minder dan een jaar geleden. De daling is het scherpst bij zomerbanden waarvan er in het derde kwartaal 19 procent minder werden verkocht. Winterbanden vertonen een daling van 7 procent, all-seasons banden van 5 procent. Aan banden voor vrachtwagens en bussen werden er 3.255 verkocht terwijl dat er vorig jaar in die periode nog 3.564 waren.

Stijging kosten

Secretaris-generaal Fazilet Cinaralp is somber gestemd: “Bovenop de problemen bij de leveringen van grondstoffen en energie, met de enorme stijging van hun kosten, alsmede die van logistiek en arbeid, beginnen we nu ook een afzwakking van de vraag te zien. Als de inflatoire druk en de spanning bij de leveringen aanhouden, dan kunnen we vrezen voor een erg moeilijk eind van 2022 en het jaar 2023.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Vraag naar banden zwakt af’ | Automotive Online

‘Vraag naar banden zwakt af’

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De vraag naar vervangingsbanden in Europa begint af te zwakken, meldt de European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association in een kwartaalbericht. In het derde kwartaal werden er zowel aan banden voor zowel personenauto’s als voor vrachtwagens en bussen 9 procent minder afgezet dan in dezelfde periode in 2021. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de afzet aan banden voor personenauto’s nu nog net 1 procent in de plus uit.

In totaal werden er volgens de ETRMA in Q3 dit jaar 58.029 vervangingsbanden voor personenauto’s verkocht, dat is een goede 5.700 minder dan een jaar geleden. De daling is het scherpst bij zomerbanden waarvan er in het derde kwartaal 19 procent minder werden verkocht. Winterbanden vertonen een daling van 7 procent, all-seasons banden van 5 procent. Aan banden voor vrachtwagens en bussen werden er 3.255 verkocht terwijl dat er vorig jaar in die periode nog 3.564 waren.

Stijging kosten

Secretaris-generaal Fazilet Cinaralp is somber gestemd: “Bovenop de problemen bij de leveringen van grondstoffen en energie, met de enorme stijging van hun kosten, alsmede die van logistiek en arbeid, beginnen we nu ook een afzwakking van de vraag te zien. Als de inflatoire druk en de spanning bij de leveringen aanhouden, dan kunnen we vrezen voor een erg moeilijk eind van 2022 en het jaar 2023.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.