Corona-lockdown: Bandenbedrijven blijven open, maar maken zich zorgen

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bandenbranchevereniging Vaco hoopt dat de lockdown van korte termijn zal en niet voor een langere periode. (Foto: Shutterstock)

De beslissing van het kabinet om werkplaatsen open te houden tijdens de lockdown, kan op instemming rekenen van bandenbranchevereniging Vaco. Edwin Brinksma, branchemanager Vaco, noemt het een verstandige beslissing. “Zo kunnen de bandenbedrijven een ondersteunende rol blijven spelen bij het transport naar de supermarkten”, zegt hij tegen Automotive.

Tijdens de eerste coronagolf bleven werkplaatsen eveneens open, brengt Brinksma in herinnering. “Toen golden wij als essentieel beroep. Daarom hoopten wij dat dat nu weer het geval zou zijn en het kabinet heeft aan die wens gehoor gegeven.”

Laura Seegers, directeur Vaco, maakt zich zorgen over de duur van de coronacrisis. “Het effect van het minder rijden was er al, waarbij wij de hoop hadden dat het herstel nu zou volgen. Voor sommige bandenbedrijven was de situatie al nijpend, waarbij ik ook wil stellen dat een groot deel van de bedrijven zich hier doorheen zal slaan. Het laat niet onverlet dat we hadden gehoopt dat we uit de crisis op konden krabbelen, waar nu blijkt dat het herstel langer op zich laat wachten.”

Brinksma is blij dat de werkplaatsen open mogen blijven, maar beaamt dat er een terugloop in onderhoud zal zijn. “Er zal minder gereden worden, dus dat gaan de bandenbedrijven merken. Het is te hopen dat de lockdown van korte termijn zal zijn.” Nog voor de lockdown werd afgekondigd daalde het percentage Vaco-leden dat vertrouwen heeft in een goede afloop van de coronacrisis met 4 procentpunten naar 81 procent, zo bleek uit een recente coronamonitor.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Corona-lockdown: Bandenbedrijven blijven open, maar maken zich zorgen | Automotive Online

Corona-lockdown: Bandenbedrijven blijven open, maar maken zich zorgen

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bandenbranchevereniging Vaco hoopt dat de lockdown van korte termijn zal en niet voor een langere periode. (Foto: Shutterstock)

De beslissing van het kabinet om werkplaatsen open te houden tijdens de lockdown, kan op instemming rekenen van bandenbranchevereniging Vaco. Edwin Brinksma, branchemanager Vaco, noemt het een verstandige beslissing. “Zo kunnen de bandenbedrijven een ondersteunende rol blijven spelen bij het transport naar de supermarkten”, zegt hij tegen Automotive.

Tijdens de eerste coronagolf bleven werkplaatsen eveneens open, brengt Brinksma in herinnering. “Toen golden wij als essentieel beroep. Daarom hoopten wij dat dat nu weer het geval zou zijn en het kabinet heeft aan die wens gehoor gegeven.”

Laura Seegers, directeur Vaco, maakt zich zorgen over de duur van de coronacrisis. “Het effect van het minder rijden was er al, waarbij wij de hoop hadden dat het herstel nu zou volgen. Voor sommige bandenbedrijven was de situatie al nijpend, waarbij ik ook wil stellen dat een groot deel van de bedrijven zich hier doorheen zal slaan. Het laat niet onverlet dat we hadden gehoopt dat we uit de crisis op konden krabbelen, waar nu blijkt dat het herstel langer op zich laat wachten.”

Brinksma is blij dat de werkplaatsen open mogen blijven, maar beaamt dat er een terugloop in onderhoud zal zijn. “Er zal minder gereden worden, dus dat gaan de bandenbedrijven merken. Het is te hopen dat de lockdown van korte termijn zal zijn.” Nog voor de lockdown werd afgekondigd daalde het percentage Vaco-leden dat vertrouwen heeft in een goede afloop van de coronacrisis met 4 procentpunten naar 81 procent, zo bleek uit een recente coronamonitor.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.