Bosch stopt met Car Connect-dongel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Bosch logt uit. (Foto: Bosch)

Onderdelenleverancier Bosch stopt met zijn Bosch Car Service Connect App. Dat bevestigt woordvoerder Leen van Parys namens het bedrijf aan Automotive. Begin vorig jaar lanceerde de leverancier voor zijn franchisenemers een dongelpilot, waarbij via een app communicatie mogelijk is tussen berijder, voertuig en garagebedrijf. Volgens Van Parys sloeg de pilot onder consumenten niet aan. “De marktacceptatie was er niet.” De dongelgebruikers hebben deze week een mail gehad over het besluit. Consumenten kunnen nog tot eind deze maand hun eigen data downloaden en de dongel bij hun garagebedrijf inleveren. Daarna worden alle gegevens gewist.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Bosch stopt met Car Connect-dongel | Automotive Online

Bosch stopt met Car Connect-dongel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Bosch logt uit. (Foto: Bosch)

Onderdelenleverancier Bosch stopt met zijn Bosch Car Service Connect App. Dat bevestigt woordvoerder Leen van Parys namens het bedrijf aan Automotive. Begin vorig jaar lanceerde de leverancier voor zijn franchisenemers een dongelpilot, waarbij via een app communicatie mogelijk is tussen berijder, voertuig en garagebedrijf. Volgens Van Parys sloeg de pilot onder consumenten niet aan. “De marktacceptatie was er niet.” De dongelgebruikers hebben deze week een mail gehad over het besluit. Consumenten kunnen nog tot eind deze maand hun eigen data downloaden en de dongel bij hun garagebedrijf inleveren. Daarna worden alle gegevens gewist.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.