Van der Hoeven (Sator/LKQ): Met overname Vanesch Verf lopen we weer in de pas

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Met lakken kunnen we Hartsant makkelijker in de markt zetten. (Foto: Viola Robbemondt)

Sator Holding maakte afgelopen vrijdag de overname van lakkenleverancier Vanesch Verf uit Tilburg bekend. Volgens Fource-directeur Johan van der Hoeven ontstaat hiermee een ideale combinatie met de schadedelen van Hartsant die Fource al sinds 2009 in het assortiment heeft. “We kunnen onze schadedelen nu makkelijker in de markt zetten”, verwacht Van der Hoeven. “De schadebranche steunt op drie peilers: onderdelen, lakken en kennis. Die hebben we nu alle drie in huis.” Lees hier het interview met Vanesch-directeur Paul van Esch.

140 miljoen euro lakomzet

Met name in België en het Verenigd Koninkrijk heeft LKQ volgens Van der Hoeven een sterke positie in lakken. “We halen nu een België, de UK en Nederland een omzet van 140 miljoen euro uit autolak. En in Amerika is LKQ ooit ontstaan als leverancier van middelen voor crash repair. Voor Nederland zat daar nog een gat, dat nu is opgevuld.Fource won begin dit jaar de verkiezing Automotive Company of the year.

Hoe de integratie van Vanesch Verf in Fource er uit gaat zien moet volgens Van der Hoeven in de komende twaalf maanden bepaald worden. “We hebben geen haast, want Vanesch is goed draaiend bedrijf dat ook als zelfstandige entiteit blijft bestaan. Waar mogelijk gaan we natuurlijk samenwerken, maar we hebben eerst nog wat andere projecten die prioriteit krijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Van der Hoeven (Sator/LKQ): Met overname Vanesch Verf lopen we weer in de pas | Automotive Online

Van der Hoeven (Sator/LKQ): Met overname Vanesch Verf lopen we weer in de pas

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Met lakken kunnen we Hartsant makkelijker in de markt zetten. (Foto: Viola Robbemondt)

Sator Holding maakte afgelopen vrijdag de overname van lakkenleverancier Vanesch Verf uit Tilburg bekend. Volgens Fource-directeur Johan van der Hoeven ontstaat hiermee een ideale combinatie met de schadedelen van Hartsant die Fource al sinds 2009 in het assortiment heeft. “We kunnen onze schadedelen nu makkelijker in de markt zetten”, verwacht Van der Hoeven. “De schadebranche steunt op drie peilers: onderdelen, lakken en kennis. Die hebben we nu alle drie in huis.” Lees hier het interview met Vanesch-directeur Paul van Esch.

140 miljoen euro lakomzet

Met name in België en het Verenigd Koninkrijk heeft LKQ volgens Van der Hoeven een sterke positie in lakken. “We halen nu een België, de UK en Nederland een omzet van 140 miljoen euro uit autolak. En in Amerika is LKQ ooit ontstaan als leverancier van middelen voor crash repair. Voor Nederland zat daar nog een gat, dat nu is opgevuld.Fource won begin dit jaar de verkiezing Automotive Company of the year.

Hoe de integratie van Vanesch Verf in Fource er uit gaat zien moet volgens Van der Hoeven in de komende twaalf maanden bepaald worden. “We hebben geen haast, want Vanesch is goed draaiend bedrijf dat ook als zelfstandige entiteit blijft bestaan. Waar mogelijk gaan we natuurlijk samenwerken, maar we hebben eerst nog wat andere projecten die prioriteit krijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.