‘Doyen-moeder Autodis gaat naar de beurs’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Auto Distribution France

Dat meldt persbureau Reuters op basis van uitspraken van zes anonieme bronnen binnen Autodis. 

Autodis is sinds 2015 in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital. Het bedrijf was in de markt om het Duitse Stahlgruber over te nemen en samen te voegen met Autodis, maar verloor dit van LKQ. De beursgang wordt gezien als het plan b om concurrenten als LKQ en Genuine Parts Company (GPC) het hoofd te bieden. 

Zelf overgenomen worden door een grote speler als LKQ of GPC zou volgens de bronnen van Reuters ook een optie geweest zijn. Ware het niet dat GPC dit najaar Frankrijks grootste onderdelendistributeur Alliance Automotive Group (AAG) overnam en LKQ de overname van Stahlgruber nog moet afronden.Lees hier de analyse over de gevolgen van de overname van AAG door GPC.

Autodis realiseerde afgelopen jaar een resultaat van 92,4 miljoen euro op de omzet van 1,2 miljard euro. Naast Frankrijk en de Benelux met Autodistribution France en Doyen, is Autodis ook actief in Italië met Ovam, Top Car en Ricauto.

‘Doyen-moeder Autodis gaat naar de beurs’ | Automotive Online

‘Doyen-moeder Autodis gaat naar de beurs’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Auto Distribution France

Dat meldt persbureau Reuters op basis van uitspraken van zes anonieme bronnen binnen Autodis. 

Autodis is sinds 2015 in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital. Het bedrijf was in de markt om het Duitse Stahlgruber over te nemen en samen te voegen met Autodis, maar verloor dit van LKQ. De beursgang wordt gezien als het plan b om concurrenten als LKQ en Genuine Parts Company (GPC) het hoofd te bieden. 

Zelf overgenomen worden door een grote speler als LKQ of GPC zou volgens de bronnen van Reuters ook een optie geweest zijn. Ware het niet dat GPC dit najaar Frankrijks grootste onderdelendistributeur Alliance Automotive Group (AAG) overnam en LKQ de overname van Stahlgruber nog moet afronden.Lees hier de analyse over de gevolgen van de overname van AAG door GPC.

Autodis realiseerde afgelopen jaar een resultaat van 92,4 miljoen euro op de omzet van 1,2 miljard euro. Naast Frankrijk en de Benelux met Autodistribution France en Doyen, is Autodis ook actief in Italië met Ovam, Top Car en Ricauto.