Henk Kromhout verlaat AD Nederland

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Beeld: Kromhout als spreker op het Bovag-congres voor Onafhankelijke Autobedrijven

Kromhout was sinds 2010 directeur van AD Benelux.

In 2014 en 2015 kochten onderdelendistributeurs Sator en Partspoint enkele grote grossiersgroepen; die laatste nam uiteindelijk ook AD Benelux over. Kromhout kreeg hierbij als directeur onder andere de taak om de integratie binnen Partspoint te verzorgen. Eerder dit jaar werd dit project met de verkoop van Belux aan Doyen afgerond. “Nu Autodistribution Nederland volledig onderdeel is van Partspoint, valt het ook onder de directie van Partspoint. Dus is het logisch dat mijn functie vervalt”, aldus Kromhout, die zelf als adviseur Telematica aan de slag gaat voor Figiefa, de overkoepelende organisatie van Europese onderdelendistributeurs. “Telematica speelt een steeds belangrijkere rol in de branche, en de independent aftermarket moet zorgen dat het voldoende tegenwicht kan bieden aan de autofabrikanten, die de neiging hebben zich deze data toe te eigenen. Ik speel hierin graag een rol en ben dan ook veel in Brussel te vinden, voor de lobby bij de Europese Commissie.”Lees hier wat er in de eerste helft van dit jaar in de Nederlandse aftermarket gebeurde.

De commercie van AD Nederland valt binnen de Partspointdirectie onder de verantwoordelijkheud van Simon Staadegaard; Jos van Dongen is het primaire aanspreekpunt voor AD-klanten en businesspartners. Er is nog een aantal activiteiten in Oosterhout, waar AD van oorsprong gevestigd is, maar ook deze zullen verhuizen naar het hoofdkantoor van Partspoint in Ede. “Dan gaat het nog om de fysieke logistieke operatie. Organisatorisch zijn we nu op de rit”, aldus Partspoint-ceo Cor Baltus.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.