Bosch gaat werken met ‘premium’ grossiers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bosch presenteert op de Autovak, die plaatsvindt van 28 t/m 31 maart, een reeks aan nieuwe producten, waaronder truck- en hybride diagnose-apparatuur.

Olivier Lannoy, de country sales manager Benelux, vertelde ook dat Bosch dit jaar in Nederland met haar werkplaatsconcepten wil groeien van 627 naar ruim 700 aangesloten bedrijven. Vooral Autocrew moet hard groeien, van 24 nu naar 105 eind dit jaar. Om deze groei te begeleiden wil Bosch grossiers aanstellen die het hele Bosch-pakket aan diensten leveren.

Deze `premium` grossiers worden geselecteerd uit de bestaande grossiers. Zij gaan naast onderdelen en een uitgebreide equipmentlijn ook de concepten, technische ondersteuning en support leveren. “Garagisten moeten voor alles bij deze grossiers terecht kunnen. Volgens ons is dat de toekomst. Wij rollen dit in heel Europa uit.”

Investeren
Lannoy denkt dat vooral ADN- en Vrooam-grossiers geïnteresseerd zullen zijn in de uitbreiding van hun dienstenpakket. “De grossiers moeten wel willen investeren in het merk en de concepten van Bosch en beschikken over het juiste marktpotentieel.” Ook worden er strakke omzetafspraken gemaakt. Lannoy weet nog niet hoe veel grossiers er tot het preffered-supplier netwerk gaan behoren. “Maar we willen een landelijke dekking.” 

De leveringen van de onderdelen blijft gewoon verlopen via de vaste distributeurs ADN, Sator, Doyen en Motorparts. Nijboer & Blijstra levert de equipment en neemt de service en ondersteuning voor haar rekening.

Lees meer over de plannen van Bosch in Automotive nr.4 die volgende week vrijdag verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosch gaat werken met ‘premium’ grossiers | Automotive Online

Bosch gaat werken met ‘premium’ grossiers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bosch presenteert op de Autovak, die plaatsvindt van 28 t/m 31 maart, een reeks aan nieuwe producten, waaronder truck- en hybride diagnose-apparatuur.

Olivier Lannoy, de country sales manager Benelux, vertelde ook dat Bosch dit jaar in Nederland met haar werkplaatsconcepten wil groeien van 627 naar ruim 700 aangesloten bedrijven. Vooral Autocrew moet hard groeien, van 24 nu naar 105 eind dit jaar. Om deze groei te begeleiden wil Bosch grossiers aanstellen die het hele Bosch-pakket aan diensten leveren.

Deze `premium` grossiers worden geselecteerd uit de bestaande grossiers. Zij gaan naast onderdelen en een uitgebreide equipmentlijn ook de concepten, technische ondersteuning en support leveren. “Garagisten moeten voor alles bij deze grossiers terecht kunnen. Volgens ons is dat de toekomst. Wij rollen dit in heel Europa uit.”

Investeren
Lannoy denkt dat vooral ADN- en Vrooam-grossiers geïnteresseerd zullen zijn in de uitbreiding van hun dienstenpakket. “De grossiers moeten wel willen investeren in het merk en de concepten van Bosch en beschikken over het juiste marktpotentieel.” Ook worden er strakke omzetafspraken gemaakt. Lannoy weet nog niet hoe veel grossiers er tot het preffered-supplier netwerk gaan behoren. “Maar we willen een landelijke dekking.” 

De leveringen van de onderdelen blijft gewoon verlopen via de vaste distributeurs ADN, Sator, Doyen en Motorparts. Nijboer & Blijstra levert de equipment en neemt de service en ondersteuning voor haar rekening.

Lees meer over de plannen van Bosch in Automotive nr.4 die volgende week vrijdag verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.