AAGB breidt Leaseprof uit met private occasionlease

AAGB • Door het dalende aantal servicepunten van dealer, groeit de vraag naar onderhoud bij universele autobedrijven.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: AAGB).

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) breidt zijn leaseprogramma Leaseprof uit. Leaseprof-deelnemers kunnen voortaan eigen occasions aanbieden voor private lease. Daarnaast presenteert AAGB een nieuwe huisstijl voor het leaseprogramma. Dat meldt AAGB in een persbericht.

De distributeur van auto-onderdelen wil met de investering in Leaseprof garagebedrijven en leasemaatschappijen beter bedienen. Rob Visser, director netwerk van AAGB, licht het toe: “Leasemaatschappijen zoeken een serviceorganisatie met landelijke dekking. Dat kunnen wij bieden met onze garageformules”. Volgens AAGB zijn de eerste autobedrijven al aangesloten en zijn ‘er met een aantal toonaangevende Belgische leasemaatschappijen meerjarige overeenkomsten afgesloten’.

Knelpunten

Volgens AAGB anticipeert het bedrijf hiermee ‘op de actuele marktontwikkelingen in de mondiale automotive’. “De markt zal snel ontdekken dat bij ons meer mogelijk is dan in het traditionele model”, zegt Raymond Uijtendaal, commercieel eindverantwoordelijk voor Leaseprof. “Wij kunnen scherpere tarieven bieden voor montage en onderdelen dan de dealer.”

Visser vult aan: “En niet te vergeten, het aantal servicepunten van dealerbedrijven daalt drastisch. Dit leidt tot knelpunten waarvoor we oplossingen moeten vinden, maar dit geldt ook voor leasemaatschappijen.”

AAGB roert zich niet alleen op de leasemarkt. Zo werd twee weken geleden bekend dat AAGB ASN Autoschade overneemt. Met de toevoeging van ASN-schadeherstellers heeft AAGB nu ‘een volwaardige schadedivisie’ waarmee het een nieuwe klantengroep aanboort van verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen, fleetowners en dealerorganisaties. Ook kocht AAGB onlangs het Belgische SDS Autoparts en bandengroothandel Ronden Banden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.