Polestar halveert productiedoelstelling, verlies neemt toe

Polestar • Het bedrijf voert kostenbesparingen door om de marges te verbeteren.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Polestar)

Polestar verwacht in 2023 ongeveer 60 duizend auto’s af te leveren. Dat is een halvering van de prognose van vorig jaar. Volgens Polestar heeft de verlaging te maken met de dalende vraag naar elektrische voertuigen en met economische onzekerheid. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Polestar verwacht door de teruglopende verkoop dat de brutowinstmarge halveert. Het bedrijf maakt daarom bekend kostenbesparingen door te voeren om de marges te verbeteren. Ook krijgt het bedrijf leningen van Geely en Volvo ter waarde van 420 miljoen euro. Polestar zou naar eigen zeggen tot 2025 nog steeds 1,22 miljard euro tekort komen om de kasstroom break-even te maken.

Het Chinees-Zweedse merk stelt dat de stijgende rentetarieven zorgen voor de verminderde vraag naar elektrische auto’s omdat klanten minder snel een lening afsluiten. Daarnaast wordt Polestar geconfronteerd met concurrenten die de prijzen verlagen. Ceo Thomas Ingenlath zegt hier niet in mee te gaan omdat het bedrijf ‘focust op winstgevendheid in plaats van volumes’.

In de eerste drie kwartalen van 2023 noteerde Polestar een verlies van 687 miljoen euro, een toename van 4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf stelt dat de productiedoelstelling van 2025 nog steeds tussen 155 en 165 duizend auto’s ligt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Polestar halveert productiedoelstelling, verlies neemt toe | Automotive Online

Polestar halveert productiedoelstelling, verlies neemt toe

Polestar • Het bedrijf voert kostenbesparingen door om de marges te verbeteren.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Polestar)

Polestar verwacht in 2023 ongeveer 60 duizend auto’s af te leveren. Dat is een halvering van de prognose van vorig jaar. Volgens Polestar heeft de verlaging te maken met de dalende vraag naar elektrische voertuigen en met economische onzekerheid. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Polestar verwacht door de teruglopende verkoop dat de brutowinstmarge halveert. Het bedrijf maakt daarom bekend kostenbesparingen door te voeren om de marges te verbeteren. Ook krijgt het bedrijf leningen van Geely en Volvo ter waarde van 420 miljoen euro. Polestar zou naar eigen zeggen tot 2025 nog steeds 1,22 miljard euro tekort komen om de kasstroom break-even te maken.

Het Chinees-Zweedse merk stelt dat de stijgende rentetarieven zorgen voor de verminderde vraag naar elektrische auto’s omdat klanten minder snel een lening afsluiten. Daarnaast wordt Polestar geconfronteerd met concurrenten die de prijzen verlagen. Ceo Thomas Ingenlath zegt hier niet in mee te gaan omdat het bedrijf ‘focust op winstgevendheid in plaats van volumes’.

In de eerste drie kwartalen van 2023 noteerde Polestar een verlies van 687 miljoen euro, een toename van 4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf stelt dat de productiedoelstelling van 2025 nog steeds tussen 155 en 165 duizend auto’s ligt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.