Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie

Van Moof • De merknaam blijft, maar de meeste werknemers raken hun baan kwijt.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Van Moof fiets
Foto: Shutterstock

Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps, maakt een doorstart met Van Moof, de Nederlandse fabrikant van e-bikes die vorige maand failliet ging. Dit meldt Lavoie. Dat is een dochteronderneming van McLaren Applied, waar ook de sportwagenfabrikant toe behoort.

Vakbond CNV Vakmensen spreekt van een ‘drama-doorstart’. Van de ongeveer 700 medewerkers die het bedrijf had ten tijde van het faillissement, behouden er naar schatting van Lavoie slechts 50 tot 60 hun baan. Volgens onderhandelaar Chantal van Binsbergen van CNV heeft een deel van de werknemers in de afgelopen periode al met succes ergens anders werk gevonden.

De oorzaak van het faillissement was onder meer een groot aantal schadeclaims en een gebrek aan componenten om de fietsen te repareren. Enkele creatieve Renault-dealers waren onder het motto ‘Moof On!’ al een inruilactie gestart voor gestrande Van Moof-bezitters

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie | Automotive Online

Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie

Van Moof • De merknaam blijft, maar de meeste werknemers raken hun baan kwijt.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Van Moof fiets
Foto: Shutterstock

Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps, maakt een doorstart met Van Moof, de Nederlandse fabrikant van e-bikes die vorige maand failliet ging. Dit meldt Lavoie. Dat is een dochteronderneming van McLaren Applied, waar ook de sportwagenfabrikant toe behoort.

Vakbond CNV Vakmensen spreekt van een ‘drama-doorstart’. Van de ongeveer 700 medewerkers die het bedrijf had ten tijde van het faillissement, behouden er naar schatting van Lavoie slechts 50 tot 60 hun baan. Volgens onderhandelaar Chantal van Binsbergen van CNV heeft een deel van de werknemers in de afgelopen periode al met succes ergens anders werk gevonden.

De oorzaak van het faillissement was onder meer een groot aantal schadeclaims en een gebrek aan componenten om de fietsen te repareren. Enkele creatieve Renault-dealers waren onder het motto ‘Moof On!’ al een inruilactie gestart voor gestrande Van Moof-bezitters

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.