Ludieke inruilactie Renault Nieuwendijk: Moof On!

Van Moof • Wie zijn Van Moof inruilt bij aankoop van een Renault, krijgt extra korting.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Van Moof fiets
Foto: Shutterstock

Renaultdealer Nieuwendijk is bij zijn acht vestigingen met een opmerkelijke inruilactie gestart. Eigenaren van een Van Moof fiets kunnen die inruilen bij aankoop van een Renault. De actie, met de slogan Moof On! staat prominent op de website van het bedrijf, dat vooral vestigingen in en rond Amsterdam heeft. Ook Renault Velserbeek in Haarlem, een dochteronderneming van Nieuwendijk, doet mee aan de actie.

Onderdelen zijn op

Annemieke Ekkerman, marketing manager van de Renault-dealer, vertelt aan Automotive hoe de actie tot stand kwam. “We kennen allemaal wel een paar mensen die een Van Moof hebben en die niet meer kunnen laten repareren. Het bedrijf is failliet en bepaalde onderdelen zijn op. Wij dachten: waarom stappen die mensen van een elektrische fiets niet over op een elektrische stadsauto van Renault? Het is een spontane actie om elektrisch vervoer te promoten.”

500 euro extra inruil

Gedurende de actie, die sinds twee dagen loopt, biedt Nieuwendijk 2.500 euro inruil voor een Van Moof fiets. “Die hoeft het niet te doen”, benadrukt Ekkerman. Ook mensen die een Van Moof fiets in bestelling hadden, maar die door het faillissement niet geleverd krijgen, komen in aanmerking voor de premie. Overigens krijgen ook mensen die niets in te ruilen hebben 2.000 euro korting, vermeldt de website.

Goede bestemming

En loopt het storm? “We zijn de actie gestart en kijken nu maar wat er gebeurt. We weten ook nog niet wat we met de ingeruilde fietsen gaan doen, maar we zorgen dat ze een goede bestemming krijgen”, vertelt Ekkerman. “We hebben al veel reacties gehad van de pers. En tot nog toe hebben twee mensen gebeld die belangstelling hebben voor het inruilen van een fiets.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ludieke inruilactie Renault Nieuwendijk: Moof On! | Automotive Online

Ludieke inruilactie Renault Nieuwendijk: Moof On!

Van Moof • Wie zijn Van Moof inruilt bij aankoop van een Renault, krijgt extra korting.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Van Moof fiets
Foto: Shutterstock

Renaultdealer Nieuwendijk is bij zijn acht vestigingen met een opmerkelijke inruilactie gestart. Eigenaren van een Van Moof fiets kunnen die inruilen bij aankoop van een Renault. De actie, met de slogan Moof On! staat prominent op de website van het bedrijf, dat vooral vestigingen in en rond Amsterdam heeft. Ook Renault Velserbeek in Haarlem, een dochteronderneming van Nieuwendijk, doet mee aan de actie.

Onderdelen zijn op

Annemieke Ekkerman, marketing manager van de Renault-dealer, vertelt aan Automotive hoe de actie tot stand kwam. “We kennen allemaal wel een paar mensen die een Van Moof hebben en die niet meer kunnen laten repareren. Het bedrijf is failliet en bepaalde onderdelen zijn op. Wij dachten: waarom stappen die mensen van een elektrische fiets niet over op een elektrische stadsauto van Renault? Het is een spontane actie om elektrisch vervoer te promoten.”

500 euro extra inruil

Gedurende de actie, die sinds twee dagen loopt, biedt Nieuwendijk 2.500 euro inruil voor een Van Moof fiets. “Die hoeft het niet te doen”, benadrukt Ekkerman. Ook mensen die een Van Moof fiets in bestelling hadden, maar die door het faillissement niet geleverd krijgen, komen in aanmerking voor de premie. Overigens krijgen ook mensen die niets in te ruilen hebben 2.000 euro korting, vermeldt de website.

Goede bestemming

En loopt het storm? “We zijn de actie gestart en kijken nu maar wat er gebeurt. We weten ook nog niet wat we met de ingeruilde fietsen gaan doen, maar we zorgen dat ze een goede bestemming krijgen”, vertelt Ekkerman. “We hebben al veel reacties gehad van de pers. En tot nog toe hebben twee mensen gebeld die belangstelling hebben voor het inruilen van een fiets.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.