Van Mossel opent vijf nieuwe MG-vestigingen

MG • MG behaalde zijn jaarlijkse verkoopdoel in een half jaar.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Van Mossel-MG
Van Mossel MG-vestiging in Nijmegen. (Foto: Van Mossel)

Van Mossel breidt het landelijke netwerk van saleslocaties voor MG uit met vestigingen in Purmerend, Goes, Groningen, Den Bosch en Roermond. Dat maakt MG bekend in een persbericht. Het automerk meldt dat de vijf vestigingen ‘de komende periode’ worden geopend.

Momenteel is MG vertegenwoordigt met vijf verkoopvestigingen in Amsterdam, Breda, Leidschendam, Nijmegen en Rotterdam. Daarnaast heeft MG negen servicevestigingen.

Verkoopdoelstelling

MG schrijft in een verklaring dat de verkopen van het automerk jaarlijks verdubbeld zijn sinds het aangesloten is bij Van Mossel. ‘Afgelopen jaar stond de teller nog op ongeveer 1.500 nieuwe MG’s, terwijl er tot en met de eerste helft van 2023 al meer dan 3.000 in ons land werden geregistreerd’, aldus MG.

Het verkoopdoel van 130 duizend auto’s in Europa, heeft MG naar eigen zeggen al behaald in de eerste helft van 2023. ‘Daarmee is MG momenteel het snelst groeiende automerk van Europa.’ Dataleverancier Jato meldde dat MG in Europa 104 duizend auto’s registreerde in het eerste half jaar van 2023.  SAIC Motor, het Chinese moederbedrijf waar MG onder valt, verwacht dat het bedrijf het aantal van 200 duizend verkochte auto’s op de Europese markt dit jaar gaat overtreffen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.