Productie ligt plat in bijna alle Toyota-fabrieken in Japan

Toyota •
Het probleem lijkt slechts betrekking te hebben op Japanse fabrieken van Toyota.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Toyota_modellen_veiligheidstesten_Daihatsu
(Foto: Shutterstock)

De Japanse autobouwer Toyota kampt met problemen in 12 van de 14 fabrieken in eigen land. Een woordvoerder van de fabrikant meldt dinsdagochtend dat een storing in het bestelsysteem voor onderdelen voor de problemen zorgt, zo schrijft het ANP. “Op dit moment geloven wij niet dat er sprake is van een cyberaanval”, aldus de woordvoerster.

In de 12 fabrieken zijn 25 assemblagelijnen stilgelegd. Het probleem lijkt slechts betrekking te hebben op Japanse fabrieken van Toyota. Elders in de wereld produceert het bedrijf op tientallen plekken ook auto’s, onder meer in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

Vorige week legde Toyota de productie stil in zijn Tsjechische fabriek vanwege een tekort aan onderdelen. Vorig jaar moest Toyota zijn productie in Japan een hele dag staken door een cyberaanval bij toeleverancier Kojima Industries. In de eerste zes maanden van dit jaar produceerde het autobedrijf 5,6 miljoen wagens wereldwijd, een stijging met ruim 10 procent.

Toyota heeft in de eerste helft van dit jaar wereldwijd meer auto’s verkocht. Vooral op de Japanse thuismarkt deed het bedrijf goede zaken en werden flink meer voertuigen aan de man gebracht.

Productie ligt plat in bijna alle Toyota-fabrieken in Japan | Automotive Online

Productie ligt plat in bijna alle Toyota-fabrieken in Japan

Toyota •
Het probleem lijkt slechts betrekking te hebben op Japanse fabrieken van Toyota.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Toyota_modellen_veiligheidstesten_Daihatsu
(Foto: Shutterstock)

De Japanse autobouwer Toyota kampt met problemen in 12 van de 14 fabrieken in eigen land. Een woordvoerder van de fabrikant meldt dinsdagochtend dat een storing in het bestelsysteem voor onderdelen voor de problemen zorgt, zo schrijft het ANP. “Op dit moment geloven wij niet dat er sprake is van een cyberaanval”, aldus de woordvoerster.

In de 12 fabrieken zijn 25 assemblagelijnen stilgelegd. Het probleem lijkt slechts betrekking te hebben op Japanse fabrieken van Toyota. Elders in de wereld produceert het bedrijf op tientallen plekken ook auto’s, onder meer in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

Vorige week legde Toyota de productie stil in zijn Tsjechische fabriek vanwege een tekort aan onderdelen. Vorig jaar moest Toyota zijn productie in Japan een hele dag staken door een cyberaanval bij toeleverancier Kojima Industries. In de eerste zes maanden van dit jaar produceerde het autobedrijf 5,6 miljoen wagens wereldwijd, een stijging met ruim 10 procent.

Toyota heeft in de eerste helft van dit jaar wereldwijd meer auto’s verkocht. Vooral op de Japanse thuismarkt deed het bedrijf goede zaken en werden flink meer voertuigen aan de man gebracht.