BYD lanceert submerk Denza op de Europese markt

BYD • Denza is het luxemerk van BYD en deels in handen van Mercedes-Benz.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Denza D9 (Foto: Denza)

BYD lanceert het luxe submerk Denza op de IAA Mobility Show in München later dit jaar. Dat maakt het concern bekend in een persbericht.

Denza is ontstaan uit een joint venture tussen BYD en Mercedes-Benz in 2010. Mercedes bezit tegenwoordig 10 procent van het merk, nadat het zijn belang in 2021 verminderde. De Denza D9 is een luxe personenbus die als concurrent geldt van de Mercedes V-klasse.

Michael Shu, algemeen directeur en managing director van BYD Europa, benadrukt dat BYD haar portfolio met Denza uitbreidt om op die manier in te spelen op diverse consumentenbehoeften. Naast het nieuwe submerk, presenteert BYD ook de nieuwe Seal-modellen voor de Europese markt op de autoshow in München begin september dit jaar.

BYD maakt niet bekend wanneer de verkoop van Denza in Europa start.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

BYD lanceert submerk Denza op de Europese markt | Automotive Online

BYD lanceert submerk Denza op de Europese markt

BYD • Denza is het luxemerk van BYD en deels in handen van Mercedes-Benz.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Denza D9 (Foto: Denza)

BYD lanceert het luxe submerk Denza op de IAA Mobility Show in München later dit jaar. Dat maakt het concern bekend in een persbericht.

Denza is ontstaan uit een joint venture tussen BYD en Mercedes-Benz in 2010. Mercedes bezit tegenwoordig 10 procent van het merk, nadat het zijn belang in 2021 verminderde. De Denza D9 is een luxe personenbus die als concurrent geldt van de Mercedes V-klasse.

Michael Shu, algemeen directeur en managing director van BYD Europa, benadrukt dat BYD haar portfolio met Denza uitbreidt om op die manier in te spelen op diverse consumentenbehoeften. Naast het nieuwe submerk, presenteert BYD ook de nieuwe Seal-modellen voor de Europese markt op de autoshow in München begin september dit jaar.

BYD maakt niet bekend wanneer de verkoop van Denza in Europa start.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.