BYD Dolphin en Seal nog dit jaar naar Europa

BYD • Na de Atto 3, de Han en de Tang zijn de Dolphin en Seal de volgende elektrische modellen voor de Europese markt van de Chinese autofabrikant.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Dolphin en Seal komen dit jaar op de Europese markt. (foto: BYD)

BYD lanceert dit jaar twee nieuwe elektrische modellen op de Europese markt, als aanvulling op het huidige programma met onder meer de Atto 3. De Dolphin is een hatchback in het C-segment. Deze krijgt gezelschap van de Seal, een D-segment sedan.

Beide modellen zijn gebaseerd op het e-Platform 3.0 van BYD. De voorwielaangedreven Dolphin heeft een 60 kWh batterij en een gecombineerde WLTP-range van 427 km.

De Seal – die leverbaar is met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving – beschikt over een 82 kWh accu die in de achterwielaangedreven versie goed is voor een gecombineerde WLTP-actieradius van 570 km (520 km voor de uitvoering met vierwielaandrijving). De AWD-versie levert een systeemvermogen van 230 kW/313 pk of 390 kW/531 pk.

BYD verwacht de Dolphin in de zomer te kunnen leveren. De Seal maakt naar verwachting na deze zomer zijn opwachting in de Europese BYD stores, waaronder die in Amsterdam en Rotterdam.

NAC

Lucas van Schijndel, general manager Louwman BYD is spreker op het Nationaal Automotive Congres op 23 mei. Hij gaat in gesprek met Michael van der Sande van Lucid Europe en Jurgen Helmink van MG Benelux over nieuwe toetreders op de markt. Hoe zien deze bedrijven hun kansen? Wat kunnen we van ze verwachten? En: hoe zien zij de route naar succes voor zich? Koop uw kaarten hier.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

BYD Dolphin en Seal nog dit jaar naar Europa | Automotive Online

BYD Dolphin en Seal nog dit jaar naar Europa

BYD • Na de Atto 3, de Han en de Tang zijn de Dolphin en Seal de volgende elektrische modellen voor de Europese markt van de Chinese autofabrikant.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Dolphin en Seal komen dit jaar op de Europese markt. (foto: BYD)

BYD lanceert dit jaar twee nieuwe elektrische modellen op de Europese markt, als aanvulling op het huidige programma met onder meer de Atto 3. De Dolphin is een hatchback in het C-segment. Deze krijgt gezelschap van de Seal, een D-segment sedan.

Beide modellen zijn gebaseerd op het e-Platform 3.0 van BYD. De voorwielaangedreven Dolphin heeft een 60 kWh batterij en een gecombineerde WLTP-range van 427 km.

De Seal – die leverbaar is met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving – beschikt over een 82 kWh accu die in de achterwielaangedreven versie goed is voor een gecombineerde WLTP-actieradius van 570 km (520 km voor de uitvoering met vierwielaandrijving). De AWD-versie levert een systeemvermogen van 230 kW/313 pk of 390 kW/531 pk.

BYD verwacht de Dolphin in de zomer te kunnen leveren. De Seal maakt naar verwachting na deze zomer zijn opwachting in de Europese BYD stores, waaronder die in Amsterdam en Rotterdam.

NAC

Lucas van Schijndel, general manager Louwman BYD is spreker op het Nationaal Automotive Congres op 23 mei. Hij gaat in gesprek met Michael van der Sande van Lucid Europe en Jurgen Helmink van MG Benelux over nieuwe toetreders op de markt. Hoe zien deze bedrijven hun kansen? Wat kunnen we van ze verwachten? En: hoe zien zij de route naar succes voor zich? Koop uw kaarten hier.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.