‘Tesla koopt Duitse ontwikkelaar draadloos-laden’

Tesla • Naast het plaatsen van laadstations rond de Duitse snelwegen wil het Amerikaanse bedrijf ook een nieuwe technologie aanbieden.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een Tesla laadt op bij een Tesla laadstation (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft de Duitse ontwikkelaar van draadloos ofwel inductie-laden Wiferion overgenomen. Dat meldt een reeks EV- en financiële bronnen in Duitsland waaronder Automobilwoche. Zij baseren zich op een mededeling in het Handelsregister: ‘De Wiferion oprichters zijn van plan hun aandeel in het bedrijf middels een koopverdrag over te doen aan Tesla International BV.’ Dat laatste bedrijf is de Europese dochteronderneming van Tesla die is gevestigd in Amsterdam.

Beide bedrijven hebben de deal tot nu toe niet bevestigd. Een woordvoerder van twee grote investeerders in Wiferion bevestigt wel dat er ‘een interessante koper’ is gevonden. Hoeveel geld Tesla voor het bedrijf zou hebben neergeteld, is niet bekend.

Wiferion is in 2016 opgericht door enkele wetenschappers van de Universiteit van Freiburg. Het bedrijf levert inductie-laad systemen voor onder meer elektrische heftrucks, robots in magazijnen en soortgelijke apparatuur. Volgens de beschikbare informatie heeft Wiferion tot nu toe rond 8.000 van die systemen kunnen verkopen. Gezien de zoektocht naar draadloos laden voor elektrische voertuigen kan het bedrijf rekenen op een snelle groei.

Eerder eiste Tesla samen met Fastned om ook laadstations te kunnen plaatsen langs de Duitse snelwegen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Tesla koopt Duitse ontwikkelaar draadloos-laden’ | Automotive Online

‘Tesla koopt Duitse ontwikkelaar draadloos-laden’

Tesla • Naast het plaatsen van laadstations rond de Duitse snelwegen wil het Amerikaanse bedrijf ook een nieuwe technologie aanbieden.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een Tesla laadt op bij een Tesla laadstation (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft de Duitse ontwikkelaar van draadloos ofwel inductie-laden Wiferion overgenomen. Dat meldt een reeks EV- en financiële bronnen in Duitsland waaronder Automobilwoche. Zij baseren zich op een mededeling in het Handelsregister: ‘De Wiferion oprichters zijn van plan hun aandeel in het bedrijf middels een koopverdrag over te doen aan Tesla International BV.’ Dat laatste bedrijf is de Europese dochteronderneming van Tesla die is gevestigd in Amsterdam.

Beide bedrijven hebben de deal tot nu toe niet bevestigd. Een woordvoerder van twee grote investeerders in Wiferion bevestigt wel dat er ‘een interessante koper’ is gevonden. Hoeveel geld Tesla voor het bedrijf zou hebben neergeteld, is niet bekend.

Wiferion is in 2016 opgericht door enkele wetenschappers van de Universiteit van Freiburg. Het bedrijf levert inductie-laad systemen voor onder meer elektrische heftrucks, robots in magazijnen en soortgelijke apparatuur. Volgens de beschikbare informatie heeft Wiferion tot nu toe rond 8.000 van die systemen kunnen verkopen. Gezien de zoektocht naar draadloos laden voor elektrische voertuigen kan het bedrijf rekenen op een snelle groei.

Eerder eiste Tesla samen met Fastned om ook laadstations te kunnen plaatsen langs de Duitse snelwegen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.