Febiac steekt stokje voor benaming alternatief Brussels motor show

Autosalon • Eerder werd de autoshow van Febiac geannuleerd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een beeld van een vorige editie van de motorshow. (Foto: Shutterstock)

De Belgische autofederatie Febiac verbiedt voor een alternatieve autoshow in Brussel de woorden ‘Autosalon’, ‘Dream Cars’, ‘Brussels International Motor Shows’, ‘European Motor Show Brussels Auto’, ‘Salon’ of ‘Salon de l’Auto’ te gebruiken. Daarmee mag de Nederlandse partij, 402 Automotive, die van plan is een nieuwe beurs te lanceren de namen niet gebruiken. 

Febiac wijst in een verklaring op haar website ‘het brede publiek er op dat de door derden georganiseerde evenementen (voor zoverre deze zullen doorgaan) op geen enkele manier gelinkt zijn met de door Febiac georganiseerde evenementen met die merknamen’.

‘’Het feit dat derden gebruik maken van de naam van het Autosalon en Dream Cars om de aandacht naar de door hun georganiseerde evenementen te trekken, schept verwarring”, vertelt Andreas Cremer, ceo van Febiac. Met het bericht wil Febiac voor bezoekers, toeleveranciers en exposanten duidelijkheid scheppen over de rol van het bedrijf bij het nieuwe evenement.

“Als bijgevolg kan er geen Autosalon of Dream Cars georganiseerd worden zoals dit bij de bevolking bekend is’’, voegt Cremer eraan toe.

In de gaten

Febiac juicht wel andere automobiel gerelateerde initiatieven toe, maar gaat het gebruik van zijn merknamen in de gaten houden. Hiermee willen zij vermijden dat er een link wordt gelegd tussen de voormalige Brussels motor show en een nieuwe show van een andere partij.

Volgens Febiac heeft dit te maken met de marktrepresentatie en de kwaliteitswaarborging van de beurs van het Autosalon.

Febiac steekt stokje voor benaming alternatief Brussels motor show | Automotive Online

Febiac steekt stokje voor benaming alternatief Brussels motor show

Autosalon • Eerder werd de autoshow van Febiac geannuleerd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een beeld van een vorige editie van de motorshow. (Foto: Shutterstock)

De Belgische autofederatie Febiac verbiedt voor een alternatieve autoshow in Brussel de woorden ‘Autosalon’, ‘Dream Cars’, ‘Brussels International Motor Shows’, ‘European Motor Show Brussels Auto’, ‘Salon’ of ‘Salon de l’Auto’ te gebruiken. Daarmee mag de Nederlandse partij, 402 Automotive, die van plan is een nieuwe beurs te lanceren de namen niet gebruiken. 

Febiac wijst in een verklaring op haar website ‘het brede publiek er op dat de door derden georganiseerde evenementen (voor zoverre deze zullen doorgaan) op geen enkele manier gelinkt zijn met de door Febiac georganiseerde evenementen met die merknamen’.

‘’Het feit dat derden gebruik maken van de naam van het Autosalon en Dream Cars om de aandacht naar de door hun georganiseerde evenementen te trekken, schept verwarring”, vertelt Andreas Cremer, ceo van Febiac. Met het bericht wil Febiac voor bezoekers, toeleveranciers en exposanten duidelijkheid scheppen over de rol van het bedrijf bij het nieuwe evenement.

“Als bijgevolg kan er geen Autosalon of Dream Cars georganiseerd worden zoals dit bij de bevolking bekend is’’, voegt Cremer eraan toe.

In de gaten

Febiac juicht wel andere automobiel gerelateerde initiatieven toe, maar gaat het gebruik van zijn merknamen in de gaten houden. Hiermee willen zij vermijden dat er een link wordt gelegd tussen de voormalige Brussels motor show en een nieuwe show van een andere partij.

Volgens Febiac heeft dit te maken met de marktrepresentatie en de kwaliteitswaarborging van de beurs van het Autosalon.