Brussels motor show editie 2024 gaat niet door

Brussel • Het evenement was dit jaar na twee jaar afwezigheid weer terug.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een foto van de 'Brussels motor show' in 2020. (Foto: Shutterstock)

Het Autosalon van Brussel gaat volgend jaar januari niet door. Dat heeft de organisator, de Belgische auto- en tweewieler federatie FEBIAC, besloten en online gedeeld. Volgens Belgische media heeft vooral het opzeggen door de grootste autodealer d’Ieteren de doorslag gegeven. 

Het Autosalon trok januari dit jaar nog 271.057 bezoekers naar Brussels Expo. Volgend jaar was het evenement gepland voor 12 tot 24 januari. Dat is nu geschrapt.

‘De Raad van Bestuur van Febiac heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren. Het doel van Febiac is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024,’ aldus een mededeling op de site.

Een ‘zwaargewicht’ haakt af

De Standaard meldt dat ‘zwaargewicht’ d’Ieteren, de importeur en distributeur van alle merken van de VW-Groep met een marktaandeel van rond de 22 procent van de nieuwverkopen, heeft afgehaakt. Dit voorjaar deden ook al Mercedes-Benz, Volvo, Jaguar Land Rover en een reeks andere merken niet meer mee.

Een woordvoerder van Febiac geeft aan dat ‘de 95 procent marktrepresentativiteit die het salon dit jaar had, niet meer bereikt zou worden en dat daarom beslist werd om geen fysiek salon te laten plaatsvinden volgend jaar’.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Brussels motor show editie 2024 gaat niet door | Automotive Online

Brussels motor show editie 2024 gaat niet door

Brussel • Het evenement was dit jaar na twee jaar afwezigheid weer terug.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Een foto van de 'Brussels motor show' in 2020. (Foto: Shutterstock)

Het Autosalon van Brussel gaat volgend jaar januari niet door. Dat heeft de organisator, de Belgische auto- en tweewieler federatie FEBIAC, besloten en online gedeeld. Volgens Belgische media heeft vooral het opzeggen door de grootste autodealer d’Ieteren de doorslag gegeven. 

Het Autosalon trok januari dit jaar nog 271.057 bezoekers naar Brussels Expo. Volgend jaar was het evenement gepland voor 12 tot 24 januari. Dat is nu geschrapt.

‘De Raad van Bestuur van Febiac heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren. Het doel van Febiac is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024,’ aldus een mededeling op de site.

Een ‘zwaargewicht’ haakt af

De Standaard meldt dat ‘zwaargewicht’ d’Ieteren, de importeur en distributeur van alle merken van de VW-Groep met een marktaandeel van rond de 22 procent van de nieuwverkopen, heeft afgehaakt. Dit voorjaar deden ook al Mercedes-Benz, Volvo, Jaguar Land Rover en een reeks andere merken niet meer mee.

Een woordvoerder van Febiac geeft aan dat ‘de 95 procent marktrepresentativiteit die het salon dit jaar had, niet meer bereikt zou worden en dat daarom beslist werd om geen fysiek salon te laten plaatsvinden volgend jaar’.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.