Nederlandse autohuursite Easyterra neemt Happycar over

Autoverhuur • Het Duitse Happycar is de coronacrisis niet goed te boven gekomen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De Nederlandse vergelijkingssite voor autohuur Easyterra neemt het Duitse Happycar over. Dit meldt Easyterra.

Easyterra exploiteert websites waar consumenten terecht kunnen voor het huren van een auto. Volgens het FD kwamen er voor de coronacrisis jaarlijks zo’n 150 duizend reserveringen binnen bij Easyterra. Op dit moment zou het wereldwijd gaan om circa 100 duizend boekingen per jaar. Het overgenomen Happycar is een zeer vergelijkbaar Duits bedrijf. Ook dat had enkele jaren terug zo’n 150 duizend boekingen per jaar. Nu zijn dat er slechts 35 duizend. Eigenaar-directeur Tjeerd Kramer van Easyterra denkt dat er kosten te besparen zijn door de dienstverlening van Happycar voort te zetten op het IT-platform van Easyterra in Leeuwarden.

Met Happycar doet het Nederlandse bedrijf zijn tweede buitenlandse overname. In 2017 werd het Britse Carrentals.co.uk overgenomen. Volgens het FD is Easyterra met zijn 13 medewerkers nog steeds een kleine speler, in een bedrijfstak die wordt gedomineerd door Booking.com, de airlines en de grote autoverhuurders zelf.

Door schaarste aan auto’s stegen vorig jaar de huurprijzen van auto’s enorm.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nederlandse autohuursite Easyterra neemt Happycar over | Automotive Online

Nederlandse autohuursite Easyterra neemt Happycar over

Autoverhuur • Het Duitse Happycar is de coronacrisis niet goed te boven gekomen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De Nederlandse vergelijkingssite voor autohuur Easyterra neemt het Duitse Happycar over. Dit meldt Easyterra.

Easyterra exploiteert websites waar consumenten terecht kunnen voor het huren van een auto. Volgens het FD kwamen er voor de coronacrisis jaarlijks zo’n 150 duizend reserveringen binnen bij Easyterra. Op dit moment zou het wereldwijd gaan om circa 100 duizend boekingen per jaar. Het overgenomen Happycar is een zeer vergelijkbaar Duits bedrijf. Ook dat had enkele jaren terug zo’n 150 duizend boekingen per jaar. Nu zijn dat er slechts 35 duizend. Eigenaar-directeur Tjeerd Kramer van Easyterra denkt dat er kosten te besparen zijn door de dienstverlening van Happycar voort te zetten op het IT-platform van Easyterra in Leeuwarden.

Met Happycar doet het Nederlandse bedrijf zijn tweede buitenlandse overname. In 2017 werd het Britse Carrentals.co.uk overgenomen. Volgens het FD is Easyterra met zijn 13 medewerkers nog steeds een kleine speler, in een bedrijfstak die wordt gedomineerd door Booking.com, de airlines en de grote autoverhuurders zelf.

Door schaarste aan auto’s stegen vorig jaar de huurprijzen van auto’s enorm.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.