Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent (foto: Anyways)

In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van veerboten bedrijf FerryGogo, die de prijzen heeft vergeleken in veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en havensteden, waar ook veerboten aanmeren.

Kostte het huren van een kleine auto in 2018 nog gemiddeld 48 euro, in 2022 ging het al om 111 euro per dag. Het huren van een auto is in Dublin (Ierland) en Belfast (Noord-Ierland) met gemiddeld 173 euro per dag het duurst en in Hamburg het goedkoopst met 68 euro per dag. 

In Amsterdam en Rotterdam was je in 2022 rond de 120 euro en 106 euro kwijt voor een kleine huurauto, dit was in 2018 nog gemiddeld 46 en 41 euro per dag.  In het onderzoek is gekeken naar de gemiddelde prijs per dag van een (kleine) huurauto in het hoogseizoen.

Autoschaarste

“De beperkte capaciteit leidt tot prijsverhogingen,” aldus Henk van den Helder, voorzitter van Bovag Verhuurbedrijven. “De vraag naar auto’s is weer op hetzelfde niveau als in 2019, maar de productie blijft achter. Doordat er minder auto’s worden geproduceerd, proberen fabrikanten hun omzet te maximaliseren door meer auto’s in te zetten voor bijvoorbeeld de particuliere verkoop, waardoor er minder overblijven voor de verhuur.”

Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld | Automotive Online

Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent (foto: Anyways)

In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van veerboten bedrijf FerryGogo, die de prijzen heeft vergeleken in veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en havensteden, waar ook veerboten aanmeren.

Kostte het huren van een kleine auto in 2018 nog gemiddeld 48 euro, in 2022 ging het al om 111 euro per dag. Het huren van een auto is in Dublin (Ierland) en Belfast (Noord-Ierland) met gemiddeld 173 euro per dag het duurst en in Hamburg het goedkoopst met 68 euro per dag. 

In Amsterdam en Rotterdam was je in 2022 rond de 120 euro en 106 euro kwijt voor een kleine huurauto, dit was in 2018 nog gemiddeld 46 en 41 euro per dag.  In het onderzoek is gekeken naar de gemiddelde prijs per dag van een (kleine) huurauto in het hoogseizoen.

Autoschaarste

“De beperkte capaciteit leidt tot prijsverhogingen,” aldus Henk van den Helder, voorzitter van Bovag Verhuurbedrijven. “De vraag naar auto’s is weer op hetzelfde niveau als in 2019, maar de productie blijft achter. Doordat er minder auto’s worden geproduceerd, proberen fabrikanten hun omzet te maximaliseren door meer auto’s in te zetten voor bijvoorbeeld de particuliere verkoop, waardoor er minder overblijven voor de verhuur.”