‘Tesla plant nieuwe gigafactory bij Valencia’

Tesla • Het zou de tweede Europese fabriek worden voor de Amerikaanse EV-bouwer.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Productie in 2024 valt 'aanzienlijk' lager uit dan in 2023 (Foto: Tesla).

Tesla onderhandelt met het bestuur van de regio Valencia in Spanje over vestiging van een tweede Europese gigafactory. Dit meldt de Spaanse krant Cinco Dias op basis van lokale bronnen. De totale investering van het bedrijf in de fabriek zou 4,5 miljard euro zijn.

Tesla is met de Model Y en Model 3 een van de bestverkopende merken op de Europese markt. De Model Y komt uit de vorig jaar geopende fabriek in Grünheide, nabij Berlijn. De Model 3 komt uit Shanghai in China. In Q1 was de Model Y de meest geregistreerde auto in de EU.

Na Duitsland is Spanje de grootste autoproducent van Europa. De regio Valencia timmert flink aan de weg om de auto-metropool van het land te worden. Volkswagen begon in maart met de bouw van een batterijfabriek Sagunto, in de regio Valencia, ter waarde van 3 miljard euro.

Teslabaas Elon Musk heeft in het verleden gezegd dat hij ernaar streeft om tot 20 miljoen auto’s per jaar te verkopen, met een netwerk van 10 tot 12 gigafactories, die elk tot 2 miljoen auto’s per jaar bouwen. De fabriek bij Berlijn is gebouwd voor circa 500 duizend auto’s per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Tesla plant nieuwe gigafactory bij Valencia’ | Automotive Online

‘Tesla plant nieuwe gigafactory bij Valencia’

Tesla • Het zou de tweede Europese fabriek worden voor de Amerikaanse EV-bouwer.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Productie in 2024 valt 'aanzienlijk' lager uit dan in 2023 (Foto: Tesla).

Tesla onderhandelt met het bestuur van de regio Valencia in Spanje over vestiging van een tweede Europese gigafactory. Dit meldt de Spaanse krant Cinco Dias op basis van lokale bronnen. De totale investering van het bedrijf in de fabriek zou 4,5 miljard euro zijn.

Tesla is met de Model Y en Model 3 een van de bestverkopende merken op de Europese markt. De Model Y komt uit de vorig jaar geopende fabriek in Grünheide, nabij Berlijn. De Model 3 komt uit Shanghai in China. In Q1 was de Model Y de meest geregistreerde auto in de EU.

Na Duitsland is Spanje de grootste autoproducent van Europa. De regio Valencia timmert flink aan de weg om de auto-metropool van het land te worden. Volkswagen begon in maart met de bouw van een batterijfabriek Sagunto, in de regio Valencia, ter waarde van 3 miljard euro.

Teslabaas Elon Musk heeft in het verleden gezegd dat hij ernaar streeft om tot 20 miljoen auto’s per jaar te verkopen, met een netwerk van 10 tot 12 gigafactories, die elk tot 2 miljoen auto’s per jaar bouwen. De fabriek bij Berlijn is gebouwd voor circa 500 duizend auto’s per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.