‘Samenwerking Alpine en Lotus stilgelegd’

Alpine • Waarschijnlijk gaat Renault het platform voor de elektrische A110 zelf bouwen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Waarschijnlijk krijgt de Alpine A110-EV in 2027 een platform van Renault

Alpine had plannen om het platform voor de elektrische Alpine A110 samen met Lotus te ontwikkelen. De samenwerking tussen Alpine – het sportwagenmerk van Renault – en Lotus is nu echter stilgelegd. Dat meldt Auto News Europe op basis van een bericht van Lotus. Renault heeft nog geen commentaar geleverd.

Lotus is eigendom van het Chinese Geely en beschikt daarmee over een elektrisch platform om een sportieve elektrische SUV op te bouwen: de Eletre. Alpine wilde het platform ook graag gebruiken. Interessant voor Lotus, want de productie van het sportieve platform heeft schaalgrootte nodig. In 2018 verkocht Lotus nog geen 2000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend.

De sportwagens van Alpine worden nu nog aangedreven door een verbrandingsmotor. Alpine wil over naar elektrisch en vanaf 2027 moet de A110 er ook in een EV-variant komen. Het platform van Lotus/Geely zou interessant zijn.

Lotus heeft nu, zonder opgaaf van redenen, bekendgemaakt dat de samenwerking is gestopt. Persbureau Bloomberg schrijft dat Renault toch de eigen platforms wil gebruiken. Alpine presenteert de komende jaren diverse elektrische modellen. Eind 2024 zou de ‘hot hatchback’ Renault 5 Alpine EV komen. Voor 2025 staat een SUV op de agenda. Die wordt gebouwd op basis van een sterk gemodificeerd Renault/Nissan platform, denkt Bloomberg. In 2027 volgt de elektrische A110.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Samenwerking Alpine en Lotus stilgelegd’ | Automotive Online

‘Samenwerking Alpine en Lotus stilgelegd’

Alpine • Waarschijnlijk gaat Renault het platform voor de elektrische A110 zelf bouwen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Waarschijnlijk krijgt de Alpine A110-EV in 2027 een platform van Renault

Alpine had plannen om het platform voor de elektrische Alpine A110 samen met Lotus te ontwikkelen. De samenwerking tussen Alpine – het sportwagenmerk van Renault – en Lotus is nu echter stilgelegd. Dat meldt Auto News Europe op basis van een bericht van Lotus. Renault heeft nog geen commentaar geleverd.

Lotus is eigendom van het Chinese Geely en beschikt daarmee over een elektrisch platform om een sportieve elektrische SUV op te bouwen: de Eletre. Alpine wilde het platform ook graag gebruiken. Interessant voor Lotus, want de productie van het sportieve platform heeft schaalgrootte nodig. In 2018 verkocht Lotus nog geen 2000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend.

De sportwagens van Alpine worden nu nog aangedreven door een verbrandingsmotor. Alpine wil over naar elektrisch en vanaf 2027 moet de A110 er ook in een EV-variant komen. Het platform van Lotus/Geely zou interessant zijn.

Lotus heeft nu, zonder opgaaf van redenen, bekendgemaakt dat de samenwerking is gestopt. Persbureau Bloomberg schrijft dat Renault toch de eigen platforms wil gebruiken. Alpine presenteert de komende jaren diverse elektrische modellen. Eind 2024 zou de ‘hot hatchback’ Renault 5 Alpine EV komen. Voor 2025 staat een SUV op de agenda. Die wordt gebouwd op basis van een sterk gemodificeerd Renault/Nissan platform, denkt Bloomberg. In 2027 volgt de elektrische A110.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.