Lotus opent nieuw Nederlands verkoopnetwerk, drie vestigingen Hedin

Lotus • Lotus wordt uitgerold als sportief EV-merk.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Lotus Cars Nederland

Lotus opent een nieuw verkoop- en servicenetwerk voor Lotus in Nederland. Eind juni openen vestigingen in Houten (bij Van der Kooi Sportscars), Amstelveen en Veghel (bij Hedin Automotive). Op termijn komt er, ook bij Hedin, nog een vestiging in Rotterdam bij. Dit meldt Lotus Cars Nederland.

Van der Kooi Sportscars, sinds 1995 Lotus-importeur voor Nederland, blijft als servicepartner, authorized repairer en dealer van Lotus-occasions in Houten actief. De verkoopvestiging in Houten valt echter rechtstreeks onder Lotus Cars Nederland.

Hedin Automotive – in basis de vroegere Stern-groep – is aangesteld als sales agent en authorized repairer voor Nederland. “Lotus is een prachtige toevoeging aan het merkenpallet”, stelt Eddy Haesendonck, ceo van Hedin Automotive Benelux. Als agent gaat zijn bedrijf de nieuwe generatie Lotus modellen verkopen. Dat zijn de Emira sportwagen met V6 en de elektrische Evija met 2.000 pk. Nieuw voor Nederland is de volledig elektrische Lotus Eletre, de eerste van een generatie Lotus EV’s die geheel in China is gebouwd.

Lotus is sinds 2017 in handen van het Chinese Geely. De ambities zijn groot. In 2018 verkocht Lotus wereldwijd nog geen 2.000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend per jaar.

AM-overzicht nieuwe toetreders: veruit meeste registraties Lynk&Co

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Lotus opent nieuw Nederlands verkoopnetwerk, drie vestigingen Hedin | Automotive Online

Lotus opent nieuw Nederlands verkoopnetwerk, drie vestigingen Hedin

Lotus • Lotus wordt uitgerold als sportief EV-merk.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Lotus Cars Nederland

Lotus opent een nieuw verkoop- en servicenetwerk voor Lotus in Nederland. Eind juni openen vestigingen in Houten (bij Van der Kooi Sportscars), Amstelveen en Veghel (bij Hedin Automotive). Op termijn komt er, ook bij Hedin, nog een vestiging in Rotterdam bij. Dit meldt Lotus Cars Nederland.

Van der Kooi Sportscars, sinds 1995 Lotus-importeur voor Nederland, blijft als servicepartner, authorized repairer en dealer van Lotus-occasions in Houten actief. De verkoopvestiging in Houten valt echter rechtstreeks onder Lotus Cars Nederland.

Hedin Automotive – in basis de vroegere Stern-groep – is aangesteld als sales agent en authorized repairer voor Nederland. “Lotus is een prachtige toevoeging aan het merkenpallet”, stelt Eddy Haesendonck, ceo van Hedin Automotive Benelux. Als agent gaat zijn bedrijf de nieuwe generatie Lotus modellen verkopen. Dat zijn de Emira sportwagen met V6 en de elektrische Evija met 2.000 pk. Nieuw voor Nederland is de volledig elektrische Lotus Eletre, de eerste van een generatie Lotus EV’s die geheel in China is gebouwd.

Lotus is sinds 2017 in handen van het Chinese Geely. De ambities zijn groot. In 2018 verkocht Lotus wereldwijd nog geen 2.000 auto’s, maar het doel ligt richting 100 duizend per jaar.

AM-overzicht nieuwe toetreders: veruit meeste registraties Lynk&Co

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.