Ashwani Gupta verlaat bestuur van Nissan

Nissan • Het is niet duidelijk of hij ook opstapt als coo.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ashwani Gupta (foto: Nissan)

Ashwani Gupta, coo van Nissan en twee jaar geleden nog genoemd als mogelijk nieuwe ceo, verlaat het bestuur van Nissan. Dit maakt Nissan bekend. Het is nog niet bekend of hij helemaal vertrekt bij de Japanse autobouwer.

Gupta, een oudgediende van Renault, trad in 2019 toe tot het bestuur van Nissan. Bondgenoten pleitten er toen voor om hem ceo te maken. Dat gebeurde echter niet: de eer ging naar Makoto Uchida.

De afgelopen jaren werden getekend door een strijd tussen tussen Nissan en Renault, waarbij het Japanse bedrijf zich wat wil losmaken van de Fransen. De aanleiding waren alle schandalen rondom de in opspraak geraakte ceo Carlos Ghosn.

Nissan en Renault kwamen in januari overeen om hun 24 jaar oude alliantie opnieuw vorm te geven, waarbij Renault zijn belang in Nissan terugbracht van 43 naar 15 procent om beide bedrijven op gelijke voet te brengen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ashwani Gupta verlaat bestuur van Nissan | Automotive Online

Ashwani Gupta verlaat bestuur van Nissan

Nissan • Het is niet duidelijk of hij ook opstapt als coo.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ashwani Gupta (foto: Nissan)

Ashwani Gupta, coo van Nissan en twee jaar geleden nog genoemd als mogelijk nieuwe ceo, verlaat het bestuur van Nissan. Dit maakt Nissan bekend. Het is nog niet bekend of hij helemaal vertrekt bij de Japanse autobouwer.

Gupta, een oudgediende van Renault, trad in 2019 toe tot het bestuur van Nissan. Bondgenoten pleitten er toen voor om hem ceo te maken. Dat gebeurde echter niet: de eer ging naar Makoto Uchida.

De afgelopen jaren werden getekend door een strijd tussen tussen Nissan en Renault, waarbij het Japanse bedrijf zich wat wil losmaken van de Fransen. De aanleiding waren alle schandalen rondom de in opspraak geraakte ceo Carlos Ghosn.

Nissan en Renault kwamen in januari overeen om hun 24 jaar oude alliantie opnieuw vorm te geven, waarbij Renault zijn belang in Nissan terugbracht van 43 naar 15 procent om beide bedrijven op gelijke voet te brengen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.