‘Deal Renault-Nissan komt op 1 februari’

Alliantie • De twee bedrijven, die nauw verbonden zijn, onderhandelen al maanden over de manier waarop de alliantie kan worden voortgezet.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Nissan en Renault onderhandelen al sinds oktober over de nieuwe alliantie (foto: Shutterstock)

Een deal tussen Renault en de Japanse partner Nissan zou al op 1 februari aangekondigd kunnen worden, meldt persbureau Reuters op basis van een niet nader genoemde bron.

De onderhandelingen tussen de twee autofabrikanten staat al lange tijd onder druk. Nissan vindt het aandeel van 43% dat de Franse autofabrikant heeft te groot. Dit zou verlaagd moeten worden naar 15%, waarmee het gelijk wordt aan het aandeel dat Nissan heeft in Renault. In de deal Door de deal zou Renault zijn belang in Nissan terugbrengen tot 15%, waardoor de belangen van de autofabrikanten in elkaar gelijk zouden worden, vertelden bronnen eerder aan Reuters.

De onderhandelingen lijken zo lang te duren door onder meer onenigheid over het delen van intellectuele eigendom omtrent elektrische auto’s. De twee autofabrikanten werken sinds oktober vorig jaar aan een nieuwe samenwerking. Toen reisde Renault-topman Luca de Meo naar Japan om Nissan-topman Makoto Uchida te ontmoeten.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.