Renault, Nissan en Mitsubishi bezegelen ‘open relatie’

Renault • De fabrikanten hebben niet langer een ‘gedwongen huwelijk’, maar een gelijkwaardige verhouding. 
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Luca de Meo, ceo van Renault (Foto: Renault)

Renault, Nissan en Mitsibishi hebben gisteren op ‘neutrale grond’ in Londen de hernieuwde voorwaarden van hun 24-jarige alliantie bezegeld. Zo melden de autofabrikanten.

Zowel Luca de Meo, ceo van Renault, als Makoto Uchida, ceo van Nissan, bevestigden dat het hoog tijd was voor een ‘gezond verstand’-partnership, aldus Automotive News Europe. Voor die hernieuwde samenwerking hebben Renault en Nissan de nodige frustraties moeten overwinnen, die onder leiding van voormalig ceo Carlos Ghosn waren ontstaan. Zo waren afspraken over intellectueel eigendom bijvoorbeeld niet goed juridisch vastgelegd. Volgens beide fabrikanten zijn nu veel ‘oude kwesties’ opgelost en is de weg vrij voor nieuwe gezamenlijke projecten.

Marktpositie

Voor hun line-ups na 2026 gaan Nissan en Renault gezamenlijk onderzoeken hoe de volgende generatie EV’s in het C-segment eruit zou moeten zien. Zo is het plan dat Nissan een nieuw model voor Renault gaat bouwen voor de Mexicaanse markt, waar Nissan een sterkte marktpositie heeft, terwijl Renault op zijn beurt Nissan gaat helpen met de productie in zijn Argentijnse fabriek. In Europa zullen beide fabrikanten een volledig elektrische vervanger gaan ontwikkelen voor de Nissan Micra.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Renault, Nissan en Mitsubishi bezegelen ‘open relatie’ | Automotive Online

Renault, Nissan en Mitsubishi bezegelen ‘open relatie’

Renault • De fabrikanten hebben niet langer een ‘gedwongen huwelijk’, maar een gelijkwaardige verhouding. 
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Luca de Meo, ceo van Renault (Foto: Renault)

Renault, Nissan en Mitsibishi hebben gisteren op ‘neutrale grond’ in Londen de hernieuwde voorwaarden van hun 24-jarige alliantie bezegeld. Zo melden de autofabrikanten.

Zowel Luca de Meo, ceo van Renault, als Makoto Uchida, ceo van Nissan, bevestigden dat het hoog tijd was voor een ‘gezond verstand’-partnership, aldus Automotive News Europe. Voor die hernieuwde samenwerking hebben Renault en Nissan de nodige frustraties moeten overwinnen, die onder leiding van voormalig ceo Carlos Ghosn waren ontstaan. Zo waren afspraken over intellectueel eigendom bijvoorbeeld niet goed juridisch vastgelegd. Volgens beide fabrikanten zijn nu veel ‘oude kwesties’ opgelost en is de weg vrij voor nieuwe gezamenlijke projecten.

Marktpositie

Voor hun line-ups na 2026 gaan Nissan en Renault gezamenlijk onderzoeken hoe de volgende generatie EV’s in het C-segment eruit zou moeten zien. Zo is het plan dat Nissan een nieuw model voor Renault gaat bouwen voor de Mexicaanse markt, waar Nissan een sterkte marktpositie heeft, terwijl Renault op zijn beurt Nissan gaat helpen met de productie in zijn Argentijnse fabriek. In Europa zullen beide fabrikanten een volledig elektrische vervanger gaan ontwikkelen voor de Nissan Micra.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.