Nissan koopt aandeel in Renault’s EV-divisie

Renault • De twee decennia oude alliantie wordt hervormd om de twee autofabrikanten op gelijke voet te plaatsen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De junior partner van de alliantie, Mitsubishi Motors, zal ook overwegen om in Ampère te investeren (Foto: Shutterstock)

Renault en Nissan hebben details onthuld van hun herontworpen alliantie, waarbij de Japanse autofabrikant een belang van maximaal 15 procent mag kopen in Ampère, de onderneming voor elektrische voertuigen van Renault. De junior partner van de alliantie, Mitsubishi Motors, zal wellicht ook in Ampère te investeren. Dat maakt Nissan bekend in een persbericht.

De vernieuwde alliantie moet zorgen voor een verbeterde strategische flexibiliteit met nieuwe initiatieven, een evenwichtiger wederzijds aandeelhouderschap en een versterkt bestuur van de alliantie, aldus Nissan.

Vorige week werd bekend dat Renault 28,4 procent van de Nissan-aandelen zal overdragen aan een Franse trust, zodat de fabrikanten hun partnership kunnen voortzetten op een meer evenwichtige basis.

Nissan koopt aandeel in Renault’s EV-divisie | Automotive Online

Nissan koopt aandeel in Renault’s EV-divisie

Renault • De twee decennia oude alliantie wordt hervormd om de twee autofabrikanten op gelijke voet te plaatsen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De junior partner van de alliantie, Mitsubishi Motors, zal ook overwegen om in Ampère te investeren (Foto: Shutterstock)

Renault en Nissan hebben details onthuld van hun herontworpen alliantie, waarbij de Japanse autofabrikant een belang van maximaal 15 procent mag kopen in Ampère, de onderneming voor elektrische voertuigen van Renault. De junior partner van de alliantie, Mitsubishi Motors, zal wellicht ook in Ampère te investeren. Dat maakt Nissan bekend in een persbericht.

De vernieuwde alliantie moet zorgen voor een verbeterde strategische flexibiliteit met nieuwe initiatieven, een evenwichtiger wederzijds aandeelhouderschap en een versterkt bestuur van de alliantie, aldus Nissan.

Vorige week werd bekend dat Renault 28,4 procent van de Nissan-aandelen zal overdragen aan een Franse trust, zodat de fabrikanten hun partnership kunnen voortzetten op een meer evenwichtige basis.