Renault: ‘Prijsverlaging Tesla daagt iedereen uit’

Renault • Het is een probleem waar wij, en onze rivalen, mee te maken hebben, aldus de Franse automaker.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Renault verwacht groei door z'n EV-assortiment. (Foto: Renault)

Renault’s topman Fabrice Cambolive noemt de recente prijsverlaging van Tesla een ‘probleem dat iedereen uitdaagt’, zo reageerde hij via Automotive News Europe. Hoe Renault hiermee zal omgaan, is niet bekend.

Derde EV-merk

Renault laat in een persverklaring weten vorig jaar in Europa het derde merk in EV’s te zijn geworden, na Toyota en Tesla. Er werden in 2022 228 duizend elektrische Renaults verkocht; een stijging van 12 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2023 verwacht Renault te groeien, mede door het EV-assortiment en een volledig verkoopjaar van de Megane E-Tech electric.

In totaal verkocht Renault vorig jaar 1,4 miljoen auto’s verkocht, een daling van 9,4 procent, zo meldt de fabrikant vandaag. Hierbij is Rusland niet meegerekend. Van de 1,4 miljoen verkochte exemplaren, zijn er ruim 832 duizend stuks in Europa verkocht en 634 duizend op internationale markten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Renault: ‘Prijsverlaging Tesla daagt iedereen uit’ | Automotive Online

Renault: ‘Prijsverlaging Tesla daagt iedereen uit’

Renault • Het is een probleem waar wij, en onze rivalen, mee te maken hebben, aldus de Franse automaker.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Renault verwacht groei door z'n EV-assortiment. (Foto: Renault)

Renault’s topman Fabrice Cambolive noemt de recente prijsverlaging van Tesla een ‘probleem dat iedereen uitdaagt’, zo reageerde hij via Automotive News Europe. Hoe Renault hiermee zal omgaan, is niet bekend.

Derde EV-merk

Renault laat in een persverklaring weten vorig jaar in Europa het derde merk in EV’s te zijn geworden, na Toyota en Tesla. Er werden in 2022 228 duizend elektrische Renaults verkocht; een stijging van 12 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2023 verwacht Renault te groeien, mede door het EV-assortiment en een volledig verkoopjaar van de Megane E-Tech electric.

In totaal verkocht Renault vorig jaar 1,4 miljoen auto’s verkocht, een daling van 9,4 procent, zo meldt de fabrikant vandaag. Hierbij is Rusland niet meegerekend. Van de 1,4 miljoen verkochte exemplaren, zijn er ruim 832 duizend stuks in Europa verkocht en 634 duizend op internationale markten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.