Focwa houdt op te bestaan; fusie met Bovag een feit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Stephan Griffioen is de nieuwe branchemanager Schadeherstel bij Bovag. (Foto: Linkedin)

De fusie tussen Focwa en Bovag wordt vandaag definitief beklonken, zo meldt Bovag. Na het definitieve akkoord van de beiden Ledenraden, is het samengaan van de beide brancheorganisaties een feit. De 750 leden van de brancheorganisatie worden vanaf nu ondergebracht bij Bovag Schadeherstel.

“Met deze fusie bundelen we de krachten, zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging. Waarbij leden van beide organisaties kunnen profiteren van het beste van de twee werelden: onder meer de technische expertise van Focwa en de lobbykracht van Bovag”, aldus Bovag-voorzitter Han ten Broeke.

Vorig jaar maakten de organisaties bekend dat ze zouden fuseren, eerder werkten beide al intensief samen, onder andere bij de totstandkoming van de TEK-regeling en de Plus-normering.

Nieuwe branchemanager

De afdeling Schadeherstel van Bovag staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen.  Hij is de opvolger van Focwa-directeur Femke Teeling en branchemanager Frank Ruygrok bij Bovag Schadeherstel. Tijdens de ALV van de afdeling, op 19 april, wordt een nieuw bestuur gekozen.

De 750 bedrijven (de dubbelleden niet meegeteld) worden ondergebracht bij de bijbehorende afdelingen van Bovag. Het overgrote deel sluit aan bij Bovag Schadeherstelbedrijven, terwijl ook caravan- & camperbedrijven en autowas/poetsbedrijven toetreden tot Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Focwa houdt op te bestaan; fusie met Bovag een feit | Automotive Online

Focwa houdt op te bestaan; fusie met Bovag een feit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Stephan Griffioen is de nieuwe branchemanager Schadeherstel bij Bovag. (Foto: Linkedin)

De fusie tussen Focwa en Bovag wordt vandaag definitief beklonken, zo meldt Bovag. Na het definitieve akkoord van de beiden Ledenraden, is het samengaan van de beide brancheorganisaties een feit. De 750 leden van de brancheorganisatie worden vanaf nu ondergebracht bij Bovag Schadeherstel.

“Met deze fusie bundelen we de krachten, zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging. Waarbij leden van beide organisaties kunnen profiteren van het beste van de twee werelden: onder meer de technische expertise van Focwa en de lobbykracht van Bovag”, aldus Bovag-voorzitter Han ten Broeke.

Vorig jaar maakten de organisaties bekend dat ze zouden fuseren, eerder werkten beide al intensief samen, onder andere bij de totstandkoming van de TEK-regeling en de Plus-normering.

Nieuwe branchemanager

De afdeling Schadeherstel van Bovag staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen.  Hij is de opvolger van Focwa-directeur Femke Teeling en branchemanager Frank Ruygrok bij Bovag Schadeherstel. Tijdens de ALV van de afdeling, op 19 april, wordt een nieuw bestuur gekozen.

De 750 bedrijven (de dubbelleden niet meegeteld) worden ondergebracht bij de bijbehorende afdelingen van Bovag. Het overgrote deel sluit aan bij Bovag Schadeherstelbedrijven, terwijl ook caravan- & camperbedrijven en autowas/poetsbedrijven toetreden tot Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.