Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Hoge Raad stelt Udo in gelijk, verwerpt cassatieverzoek Renault

06-03-2012 09:42

De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van Renault met betrekking tot de zaak tegen ex-dealer Udo verworpen. De Hoge Raad maakt met dit arrest een einde aan een jarenlang juridisch gevecht over de werkwijze van Renault.

Udo start nu een schadestaat-procedure waarin de hoogte van de schadevergoeding wordt vastgesteld. De Hoge Raad loopt daar in haar arrest al op vooruit. Daarin staat te lezen dat een door Renault aangewezen bemiddelaar de goodwill voor de Udo-vestigingen heeft vastgesteld op 5 miljoen gulden. Udo ontving aan goodwill 900 duizend euro. Dit als gevolg van een opzegging van het dealercontract.

Gerechtigheid
Udo is uitermate tevreden met het arrest. “Dit is pure gerechtigheid tegen een multinational”, aldus Hans Udo in een eerste reactie. “En het schept een precedent voor andere dealers die ook gedwongen zijn aan slechts één andere, door Renault aangewezen partij, te verkopen. Zij kunnen nu gelijk een schadeclaim indienen bij Renault. De handelswijze van Renault is door het Gerechtshof al afgeschoten en dat is nu bevestigd door de Hoge Raad.”

Helemaal onverwacht kwam de uitspraak niet, de advocaat-generaal had in zijn advies aan de Hoge Raad al laten weten geen reden te zien tot vernietiging van de uitspraak van het Gerechtshof. 

De voormalige Renault-dealer Hans Udo  rekent niet op een snelle afhandeling van de zaak. De schadestaat-procedure gaat naar zijn verwachting nog jaren duren. “Ik ken Renault als een onfatsoenlijk bedrijf dat weinig respect heeft voor mensen en dealers. Overigens is ook Bert van Arnhem van renaultclaim.com geïnteresseerd in de uitspraak. Hij zei dat het juridische duidelijkheid geeft over de handelswijze die voormalig verkoopdirecteur Martin Hegeman tijdens de reorganisatie toepaste.”

Renault Nederland wil niet reageren op de zaak.

Lees hier de uitspraak (pdf) van de Hoge Raad.

Later meer. 

Reageer Doorsturen
Reacties (1)

'N dikke proficiat toch Hr. Udo, zp zie je maar dat je je de kaas niet van het brood moet laten eten en niet bang zijn voor de confrontatie met de z.g.n.lieden die denken dat ze iedereen de wet kunnen voorschrijven.
Als je nog twijfels hebt, beslag laten leggen op hun voorraad auto's, dat helpt denk ik perfect.
Indertijd bij ons ging ineens toen de kogel door de kerk, groet en succes.

Arnold Spierings - Worldwide Transit - Geplaatst op 06-03-2012 13:35:29.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services