Autodisk lanceert auto-inruilapplicatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Autodisk Taxatiebeheer, zoals de applicatie heet, kunnen autobedrijven een auto aanbieden door het kenteken in te voeren met een omschrijving over de staat van het voertuig, en eventueel een indicatieve taxatiewaarde via Autodisk Restwaarde. Ook kan het bedrijf aangeven binnen welke tijd het een reactie wenst.

“Autobedrijven kunnen een digitale kaartenbak aanleggen met daarin de handelaren met wie ze doorgaans zakendoen”, aldus Autodisk-directeur Alain Snel. “Alleen deze handelaren hebben toegang tot de digitale vergaarbak waar de aangeboden auto`s in staan. De handelaren krijgen een seintje per e-mail als er een nieuwe auto in de vergaarbak is geplaatst.”

De autobedrijven kunnen de taxatiemodule ook integreren in hun bestaande website, zodat deze ook door consumenten te gebruiken is, bijvoorbeeld als ze de waarde van hun auto bij inruil willen weten.

Autodisk vraagt geen fee per transactie, maar een maandbedrag voor gebruik: vanaf 200 euro per maand, afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.