Volvo begint proef met zelfrijdende trucks

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden

In 2018 introduceerde Volvo zijn eerste elektrische, autonome truck Vera. Vera is ontworpen om binnen logistieke centra, fabrieken en havens op vaste trajecten te functioneren. De truck is geschikt voor het vervoer van grote hoeveelheden goederen over korte afstanden en vaste trajecten. “We hebben nu de kans om Vera daadwerkelijk in de praktijk te gebruiken, en om het voertuig verder te ontwikkelen voor andere toepassingen,” zegt Vice President Autonomous Solutions Mikael Karlsson in een verklaring van Volvo.

Toekomst van logistiek

Uiteindelijk wil Volvo een compleet distributiesysteem ontwerpen bestaande uit meerdere Vera’s die vanuit een centrale controlekamer worden gemonitord. Hierdoor zou een ‘naadloze en constante goederenstroom’ ontstaan die ‘beantwoord aan de vraag naar meer efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid’, aldus Volvo. De samenwerking met DFDS is een eerste stap om Vera in de echte wereld in te zetten, en om de logistiek een nieuw gezicht te geven meldt Karlsson: “Uitstootvrij, geluidloos autonoom vervoer gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst van logistiek.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Volvo begint proef met zelfrijdende trucks | Automotive Online

Volvo begint proef met zelfrijdende trucks

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.