Volvo test Niveau 4 zelfrijdende truck in Japan

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden

Niet voor niets was er afgelopen week dan ook veel belangstelling voor Volvo’s zelfrijdende truck. Het testvoertuig legde ten overstaan van de aanwezige pers een testtraject af van anderhalve kilometer bij een suikerfabriek op het noordelijke eiland Hokkaido.
Niveau4
Volgens Volvo dochter UD Trucks, dat eerder deze maand begon met testen, is dit het eerste Niveau 4 experiment met een grote truck in Japan. Met deze technologie kan een voertuig alle berijderstaken zelfstandig uitvoeren, zelfs in noodgevallen, in specifieke gebieden en op specifieke routes.
Landbouw
De truckfabrikant werk samen met Nippon Express Co., een van de grootste logistieke dienstverleners van het land, en de Hokuren landbouwcoöperatie om het probleem van het chauffeurstekort te lijf te gaan. Het Volvo-experiment is er in eerste instantie dan ook op gericht om de logistiek van landbouwproducten op Hokkaido te verbeteren.

“We willen volgend jaar al commercieel aan de slag met Niveau 4 voertuigen.” zei UD Trucks president Takamitsu Sakamaki.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Volvo test Niveau 4 zelfrijdende truck in Japan | Automotive Online

Volvo test Niveau 4 zelfrijdende truck in Japan

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden

Niet voor niets was er afgelopen week dan ook veel belangstelling voor Volvo’s zelfrijdende truck. Het testvoertuig legde ten overstaan van de aanwezige pers een testtraject af van anderhalve kilometer bij een suikerfabriek op het noordelijke eiland Hokkaido.
Niveau4
Volgens Volvo dochter UD Trucks, dat eerder deze maand begon met testen, is dit het eerste Niveau 4 experiment met een grote truck in Japan. Met deze technologie kan een voertuig alle berijderstaken zelfstandig uitvoeren, zelfs in noodgevallen, in specifieke gebieden en op specifieke routes.
Landbouw
De truckfabrikant werk samen met Nippon Express Co., een van de grootste logistieke dienstverleners van het land, en de Hokuren landbouwcoöperatie om het probleem van het chauffeurstekort te lijf te gaan. Het Volvo-experiment is er in eerste instantie dan ook op gericht om de logistiek van landbouwproducten op Hokkaido te verbeteren.

“We willen volgend jaar al commercieel aan de slag met Niveau 4 voertuigen.” zei UD Trucks president Takamitsu Sakamaki.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.