Achtergrond: Rijden we binnenkort op gras?

Martijn Roede Martijn Roede
Achtergrond: Rijden we binnenkort op gras?

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • A. van Nierop

    Rijden we binnenkort op gras? Het antwoord is naar verwachting: neen. Daarvoor is wereldwijd gewoon veel te weinig gras beschikbaar. Bovendien gaat het ook nu weer om een landbouwproduct, waarmee zinvoller moet worden om gegaan. Uit vrijwel ieder organisch materiaal is een brandstof of gas te fabriceren. Elders in de wereld wordt al sinds jaar en dag brandstof gemaakt uit bijvoorbeeld rietsuiker. Hoewel de zoektocht naar alternatieve brandstoffen moet worden toegejuicht, vrees ik dat het rijden op gras eenzelfde toekomst tegemoet gaat als de ‘veelbelovende’ brandstofproductie uit algen en zeewier.