Akzonobel rondt overname Lankwitzer af

Redactie Redactie
• Laatste update:
Lankwitzer’s velgen- en wielenbusiness levert vanuit een fabriek in Leipzig goedgekeurde producten voor autofabrikanten. (Foto: Lankwitzer LinkedIn)

Akzonobel heeft de overname van de Duitse producent van wielcoatings Lankwitzer Lackfabrik afgerond. Lankwitzer’s velgen- en wielenbusiness levert vanuit een fabriek in Leipzig goedgekeurde producten voor autofabrikanten als Daimler, Audi, Opel, Fiat en Renault. Dit maakt Akzonobel bekend in een persbericht. Lankwitzer is in toenemende mate actief in China en beschikt ook over laboratoria in zowel Leipzig als Turkije. 

Het Nederlandse verfbedrijf deelde in juli al mee Lankwitzer over te willen nemen. Die deal is na goedkeuring door de betrokken autoriteiten nu rond, aldus de verklaring. “De aangekochte business complementeert Akzonobel’s bestaande poedercoatings aanbod en breidt het gamma aan innovatieve producten dat het bedrijf kan leveren verder uit”, zegt chief commercial officer performance coatings Michael Friede. “We zullen in staat zijn om een samenhangend aanbod aan vloeibare en poedervormige aluminium wiel coating te bieden aan klanten, waarmee we een one-stop-shop worden voor de wielenindustrie wat onze positie in een belangrijke automarkt aanzienlijk zal versterken. Dit past bij onze Grow & Deliver strategie en zal ons toegang bieden tot een nieuwe sector van een markt met interessante kansen.”

Vorige maand werd het verfconcern benoemd tot wereldwijd ‘refinish’ partner voor de Chinese EV-fabrikant BYD.

Akzonobel rondt overname Lankwitzer af | Automotive Online

Akzonobel rondt overname Lankwitzer af

Redactie Redactie
• Laatste update:
Lankwitzer’s velgen- en wielenbusiness levert vanuit een fabriek in Leipzig goedgekeurde producten voor autofabrikanten. (Foto: Lankwitzer LinkedIn)

Akzonobel heeft de overname van de Duitse producent van wielcoatings Lankwitzer Lackfabrik afgerond. Lankwitzer’s velgen- en wielenbusiness levert vanuit een fabriek in Leipzig goedgekeurde producten voor autofabrikanten als Daimler, Audi, Opel, Fiat en Renault. Dit maakt Akzonobel bekend in een persbericht. Lankwitzer is in toenemende mate actief in China en beschikt ook over laboratoria in zowel Leipzig als Turkije. 

Het Nederlandse verfbedrijf deelde in juli al mee Lankwitzer over te willen nemen. Die deal is na goedkeuring door de betrokken autoriteiten nu rond, aldus de verklaring. “De aangekochte business complementeert Akzonobel’s bestaande poedercoatings aanbod en breidt het gamma aan innovatieve producten dat het bedrijf kan leveren verder uit”, zegt chief commercial officer performance coatings Michael Friede. “We zullen in staat zijn om een samenhangend aanbod aan vloeibare en poedervormige aluminium wiel coating te bieden aan klanten, waarmee we een one-stop-shop worden voor de wielenindustrie wat onze positie in een belangrijke automarkt aanzienlijk zal versterken. Dit past bij onze Grow & Deliver strategie en zal ons toegang bieden tot een nieuwe sector van een markt met interessante kansen.”

Vorige maand werd het verfconcern benoemd tot wereldwijd ‘refinish’ partner voor de Chinese EV-fabrikant BYD.