Falken breidt OE-levering aan Audi A3 verder uit

Jeroen Vos Jeroen Vos
Falken breidt zijn OE-levering aan Audi A3 verder uit. (Foto: Falken)

Falken is geselecteerd als OE-leverancier voor de nieuwe Audi A3. Onder de Duitse auto komen Ecorun-banden te liggen. Dat schrijft Bandenportaal. De bandenfabrikant levert zijn banden al geruime tijd aan Audi, wiens nieuwe modellen vanaf 2026 alleen nog elektrisch zullen zijn, voor de hybride-versie van de A3.

De Ecorun is uitgerust met ‘Adaptive Constant Pressure’-technologie, wat voor een uniforme drukverdeling over het contactvlak moet zorgen. Dit garandeert op zijn beurt meer grip. Bovendien stelt de bandenmaker dat het ACP-loopvlakontwerp de richtingsstabiliteit verbetert en zorgt het voor een gelijkmatige slijtage. Lees meer in dit artikel op Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.