Nieuw schadeplatform: ‘Juiste voertuig in de juiste werkplaats’

Autotech • Een app koppelt de berijder aan het schadeherstelbedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Autotech Alliantie komt met een online platform waar opdrachtgevers het gewenste schadebedrijf kunnen selecteren voor het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden. Dit gebeurt op basis van data over het betreffende voertuig en de competenties van het schadebedrijf, inclusief opleiding en werkplaatsinrichting. Dit maakt de vereniging vandaag bekend.

Om grip te krijgen op veilig herstel is het belangrijk dat schade aan een complex voertuig conform de voorschriften van de autofabrikant wordt hersteld, benadrukt de vereniging van schadeherstelbedrijven. Op het nieuwe platform zijn hiertoe alle 115 leden van de Alliantie in kaart gebracht met hun competenties op basis van mens, methode, materialen, middelen en milieu.

‘Via een eigen selectiemethode is de Alliantie in staat om te borgen dat het juiste voertuig door het juiste schadeherstelbedrijf gerepareerd wordt,’ laat men weten. Een app koppelt de berijder aan het schadeherstelbedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met autofabrikanten en opdrachtgevers.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Nieuw schadeplatform: ‘Juiste voertuig in de juiste werkplaats’ | Automotive Online

Nieuw schadeplatform: ‘Juiste voertuig in de juiste werkplaats’

Autotech • Een app koppelt de berijder aan het schadeherstelbedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Autotech Alliantie komt met een online platform waar opdrachtgevers het gewenste schadebedrijf kunnen selecteren voor het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden. Dit gebeurt op basis van data over het betreffende voertuig en de competenties van het schadebedrijf, inclusief opleiding en werkplaatsinrichting. Dit maakt de vereniging vandaag bekend.

Om grip te krijgen op veilig herstel is het belangrijk dat schade aan een complex voertuig conform de voorschriften van de autofabrikant wordt hersteld, benadrukt de vereniging van schadeherstelbedrijven. Op het nieuwe platform zijn hiertoe alle 115 leden van de Alliantie in kaart gebracht met hun competenties op basis van mens, methode, materialen, middelen en milieu.

‘Via een eigen selectiemethode is de Alliantie in staat om te borgen dat het juiste voertuig door het juiste schadeherstelbedrijf gerepareerd wordt,’ laat men weten. Een app koppelt de berijder aan het schadeherstelbedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met autofabrikanten en opdrachtgevers.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.