FNV: Stakingen om cao Metaal en Techniek af te dwingen

Jeroen Vos Jeroen Vos
Vakbond FNV roept zijn leden op om te gaan staken. (Foto: Shutterstock)

Er komen vanaf maandag 15 november stakingen aan in de sector Metaal en Techniek. Dat kondigt vakbond FNV aan in een statement, waarbij het zijn leden oproept om de komende tijd het werk neer te leggen bij zoveel mogelijk bedrijven in Nederland.

Vanaf maandag 15 november gaan er estafettestakingen van start in Groningen en Noord-Holland. Hierna volgen tot en met 22 november estafettestakingen in de andere provincies.

De oproep volgt nadat werkgevers eind oktober een ultimatum lieten verlopen van de vakbonden. Hierin eisten de bonden een loonsverhoging van 5 procent, terwijl werkgevers niet verder willen gaan dan een stijging van 1,4 procent. Ook over de ouderenregeling worden de werkgevers en bonden het niet eens. De gesprekken over een nieuwe cao liepen medio oktober vast, nadat eerdere onderhandelingsrondes ook al op niets uitliepen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

FNV: Stakingen om cao Metaal en Techniek af te dwingen | Automotive Online

FNV: Stakingen om cao Metaal en Techniek af te dwingen

Jeroen Vos Jeroen Vos
Vakbond FNV roept zijn leden op om te gaan staken. (Foto: Shutterstock)

Er komen vanaf maandag 15 november stakingen aan in de sector Metaal en Techniek. Dat kondigt vakbond FNV aan in een statement, waarbij het zijn leden oproept om de komende tijd het werk neer te leggen bij zoveel mogelijk bedrijven in Nederland.

Vanaf maandag 15 november gaan er estafettestakingen van start in Groningen en Noord-Holland. Hierna volgen tot en met 22 november estafettestakingen in de andere provincies.

De oproep volgt nadat werkgevers eind oktober een ultimatum lieten verlopen van de vakbonden. Hierin eisten de bonden een loonsverhoging van 5 procent, terwijl werkgevers niet verder willen gaan dan een stijging van 1,4 procent. Ook over de ouderenregeling worden de werkgevers en bonden het niet eens. De gesprekken over een nieuwe cao liepen medio oktober vast, nadat eerdere onderhandelingsrondes ook al op niets uitliepen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.