Bovag en bonden plannen extra cao-ronde in

Cao • Wat betreft loon zitten de vakbonden en werkgevers nog te ver uit elkaar om nu al een akkoord te kunnen sluiten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
monteur in werkplaats
Foto: Shutterstock

De vakbonden en brancheorganisatie Bovag zijn elkaar in de huidige cao-onderhandelingen ‘op vele punten dicht genaderd’ voor een nieuw cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT). Niettemin blijkt een vijfde ronde nodig, op 24 oktober. Dit meldt Bovag vandaag. Gisteren was de laatste ‘geplande’ overlegronde.

De huidige cao loopt deze maand af op 31 oktober. Gisteren vond volgens Bovag het vierde gesprek plaats met de vakbonden om tot een nieuwe cao MvT te komen.

Op vele onderwerpen is inmiddels overeenstemming bereikt. Maar wat betreft loon zitten de vakbonden en werkgevers nog te ver uit elkaar om nu al een akkoord te kunnen sluiten, zo meldt de organisatie.

Gezien de onzekere vooruitzichten in de branche en de sterk dalende inflatie is volgens Bovag ‘enige behoedzaamheid geboden’ in de looneisen van de vakbonden. Ondanks de korte tijdspanne blijft Bovag zich naar eigen zeggen inzetten om voor het einde van de looptijd een nieuwe cao af te sluiten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Bovag en bonden plannen extra cao-ronde in | Automotive Online

Bovag en bonden plannen extra cao-ronde in

Cao • Wat betreft loon zitten de vakbonden en werkgevers nog te ver uit elkaar om nu al een akkoord te kunnen sluiten.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
monteur in werkplaats
Foto: Shutterstock

De vakbonden en brancheorganisatie Bovag zijn elkaar in de huidige cao-onderhandelingen ‘op vele punten dicht genaderd’ voor een nieuw cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT). Niettemin blijkt een vijfde ronde nodig, op 24 oktober. Dit meldt Bovag vandaag. Gisteren was de laatste ‘geplande’ overlegronde.

De huidige cao loopt deze maand af op 31 oktober. Gisteren vond volgens Bovag het vierde gesprek plaats met de vakbonden om tot een nieuwe cao MvT te komen.

Op vele onderwerpen is inmiddels overeenstemming bereikt. Maar wat betreft loon zitten de vakbonden en werkgevers nog te ver uit elkaar om nu al een akkoord te kunnen sluiten, zo meldt de organisatie.

Gezien de onzekere vooruitzichten in de branche en de sterk dalende inflatie is volgens Bovag ‘enige behoedzaamheid geboden’ in de looneisen van de vakbonden. Ondanks de korte tijdspanne blijft Bovag zich naar eigen zeggen inzetten om voor het einde van de looptijd een nieuwe cao af te sluiten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.