Livestream met Bart Janssen (Dealerglass): ‘Marktaandeel dealers in ruitherstel moet van 6 naar 20 procent’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:

Bart Janssen, voormalig directeur fleetsales bij Pon, is samen met Erwin Arends met Dealerglass begonnen. Hiermee willen zij een deel van de gestuurde ruitschade van zakelijke klanten (lease- en verzekeringsmaatschappijen) naar het dealerkanaal loodsen. Dealers spelen een beperkte rol in de ruitschade; de markt wordt gedomineerd door de Belron-bedrijven (Carglass, Autotaalglas en Glasgarage) en in mindere mate door Kwik-Fit en Autoglaz. We spraken met Janssen over hoe de ruitschadeherstelfranchise op kan boksen tegen de grotere spelers in de markt en waarin dealers moeten investeren om zich aan te sluiten bij de dealerglasformule. Hoewel het huidige marktaandeel voor dealers rond de 6 procent ligt, verwacht Janssen dat dit de komende jaren gaat stijgen. “Een marktaandeel voor dealers van 20 procent is goed mogelijk”, aldus Janssen.

De Automotive Livestream is hier terug te zien, op Linkedin, Youtube en Facebook.


Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Livestream met Bart Janssen (Dealerglass): ‘Marktaandeel dealers in ruitherstel moet van 6 naar 20 procent’ | Automotive Online

Livestream met Bart Janssen (Dealerglass): ‘Marktaandeel dealers in ruitherstel moet van 6 naar 20 procent’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:

Bart Janssen, voormalig directeur fleetsales bij Pon, is samen met Erwin Arends met Dealerglass begonnen. Hiermee willen zij een deel van de gestuurde ruitschade van zakelijke klanten (lease- en verzekeringsmaatschappijen) naar het dealerkanaal loodsen. Dealers spelen een beperkte rol in de ruitschade; de markt wordt gedomineerd door de Belron-bedrijven (Carglass, Autotaalglas en Glasgarage) en in mindere mate door Kwik-Fit en Autoglaz. We spraken met Janssen over hoe de ruitschadeherstelfranchise op kan boksen tegen de grotere spelers in de markt en waarin dealers moeten investeren om zich aan te sluiten bij de dealerglasformule. Hoewel het huidige marktaandeel voor dealers rond de 6 procent ligt, verwacht Janssen dat dit de komende jaren gaat stijgen. “Een marktaandeel voor dealers van 20 procent is goed mogelijk”, aldus Janssen.

De Automotive Livestream is hier terug te zien, op Linkedin, Youtube en Facebook.


Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.