Van Tilburg-Bastianen neemt Allers Bedrijfswagens over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Van Tilburg-Bastianen neemt Allers Bedrijfswagens over. (Foto: Van Tilburg-Bastianen)

Dealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen neemt per 1 januari 2023 de activiteiten over van Daf-dealer Allers Bedrijfswagens met vestigingen in Nederland en Duitsland, zo meldt het bedrijf.

Met de overname groeit van Van Tilburg-Bastianen naar in totaal bijna duizend medewerkers, 30 vestigingen, waarvan 7 in Polen en een in Duitsland, met een jaaromzet van zo’n 500 miljoen euro. Alle 220 medewerkers van Allers gaan mee in de overname.

“In Van TIlburg-Bastianen hebben wij een familiebedrijf gevonden met herkenbaar en matchend dna. Zo kunnen wij met een gerust hart afscheid nemen in de wetenschap dat deze overname voor de gehele organisatie een stap voorwaarts is”, aldus Hans Verhaag en Rob Weinberg, de huidige directeur-eigenaren van Allers, dat zes vestigingen telt in Nederland en een in Duitsland.

Groeipad

Met de overname wordt Van Tilburg-Bastianen ook actief in Duitsland, het derde land voor het dealerbedrijf. “We zijn 15 jaar geleden gestart met een dealership in Polen en intussen leveren we 25 procent van de verkochte Daf Trucks in Polen met 7 vestigingen. Ook voor Duitsland hebben we een dergelijk groeipad voor ogen”, zegt Thomas Martin, ceo van Van Tilburg-Bastianen.

Van Tilburg-Bastianen heeft zijn dealeractiviteiten geconcentreerd rondom Breda en nam destijds ook Auto Borchwerf over met drie vestigingen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.