Directe schadeafhandeling personenauto’s in 2021 een feit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Verzekering, ongeluk
Per 1 juli 2021 gaat de directe verzekering in. (Foto: Shutterstock)

Het Verbond van Verzekeraars heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven aan de invoering van de directe schadeafhandeling voor particulier verzekerde personenauto’s. Dat laat het Verbond vandaag weten.

In juli 2021 beginnen verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan personenauto’s van hun eigen WA-verzekerden, waarbij de schade is veroorzaakt door een ander voertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is. De schade wordt door de verzekeraars onderling verhaald. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf vorige maand toestemming voor de invoering van de directe verzekering. Een half jaar na de introductie gaat de ACM bekijken of het goed werkt. 

“Wij zijn blij dat deze belangrijke stap naar de implementatie van directe schadeafhandeling is genomen. Deze nieuwe manier van werken is erop gericht om de consument nog beter en sneller van dienst te zijn. We verwachten dat schades sneller en efficiënter kunnen worden afgehandeld”, aldus Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Het invoeren van de directe verzekering kan behoorlijk impact hebben op schadeherstellers, aldus Automotive columnist Johan Schoonhoven.

Volgens het Verbond kost het indienen van een claim straks minder tijd, omdat er niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is. En de consument hoeft niet zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij. Verzekeraars streven met de invoering van de directe schadeafhandeling naar een snellere afhandeling. Overigens blijven consumenten de vrijheid behouden om de schade zelf bij de aansprakelijke verzekeraar te claimen. 

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Directe schadeafhandeling personenauto’s in 2021 een feit | Automotive Online

Directe schadeafhandeling personenauto’s in 2021 een feit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Verzekering, ongeluk
Per 1 juli 2021 gaat de directe verzekering in. (Foto: Shutterstock)

Het Verbond van Verzekeraars heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven aan de invoering van de directe schadeafhandeling voor particulier verzekerde personenauto’s. Dat laat het Verbond vandaag weten.

In juli 2021 beginnen verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan personenauto’s van hun eigen WA-verzekerden, waarbij de schade is veroorzaakt door een ander voertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is. De schade wordt door de verzekeraars onderling verhaald. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf vorige maand toestemming voor de invoering van de directe verzekering. Een half jaar na de introductie gaat de ACM bekijken of het goed werkt. 

“Wij zijn blij dat deze belangrijke stap naar de implementatie van directe schadeafhandeling is genomen. Deze nieuwe manier van werken is erop gericht om de consument nog beter en sneller van dienst te zijn. We verwachten dat schades sneller en efficiënter kunnen worden afgehandeld”, aldus Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Het invoeren van de directe verzekering kan behoorlijk impact hebben op schadeherstellers, aldus Automotive columnist Johan Schoonhoven.

Volgens het Verbond kost het indienen van een claim straks minder tijd, omdat er niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is. En de consument hoeft niet zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij. Verzekeraars streven met de invoering van de directe schadeafhandeling naar een snellere afhandeling. Overigens blijven consumenten de vrijheid behouden om de schade zelf bij de aansprakelijke verzekeraar te claimen. 

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.