Verzekeraarsverbond roept leden op om voorstel Focwa/Bovag ‘welwillend’ te beoordelen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De stijgende energiekosten leiden tot hogere kosten van herstel. (Foto: Shutterstock)

Het Verbond van Verzekeraars vindt dat verzekeraars het voorstel van de brancheverenigingen Focwa en Bovag ‘welwillend’ moeten beoordelen, zo meldt het Verbond vandaag in een reactie op de oproep van de brancheverenigingen om de stijgende kosten te compenseren. Verzekeraars, zoals Achmea, Schadegarant, Bovemij en Unigarant hebben eerder dit jaar een zogeheten energietoeslag ingevoerd, ter compensatie van de gestegen energieprijzen.

Het Verbond erkent dat de sterk toegenomen energieprijzen hun weerslag hebben op de kosten van schadeherstel. Ook constateert de organisatie dat deze kostenstijgingen over het algemeen niet zijn meegenomen binnen (langlopende) contracten met opdrachtgevers. Het Verbond benadrukt nog dat verzekeraars uiteraard volledig vrij zijn om hierin actie te ondernemen.

Reductie

Het Verbond is naar aanleiding van de oproep in gesprek met Focwa en Bovag; niet alleen over de energietoeslag, maar ook over een langetermijnvisie waarbij verduurzaming van schadeherstel, afname van energieverbruik en reductie van de CO2-uitstoot op de agenda staan.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.