Schadeplatform Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
ADAS Alliantie wil gebruik van rijveiligheidssystemen stimuleren. (Foto: Shutterstock)

Openclaims, een it-platform voor schadesturing, heeft zich aangesloten bij de ADAS Alliantie. Dit is een samenwerkingsverband waarin 55 organisaties zich sterk maken voor een brede adoptie van veiligheidssystemen. Dat maakt Openclaims vandaag bekend in een persbericht.

Als leverancier van software voor de verzekerings- en herstelmarkt zegt Openclaims intelligente sturing van schades naar de de juiste schadehersteller te ondersteunen. “Hierbij gebruiken deze partijen ons platform als basis voor het verzamelen van data over al deze schades en het herstel hiervan”, aldus Stephan Stergiou, ceo van Openclaims.

De ADAS Alliantie is vorig jaar opgericht om het gebruik van Advances Driver Assistance Systems te bevorderen. Er zijn inmiddels meer dan 55 organisaties bij de Alliantie aangesloten: van brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en Focwa, tot het Verbond van Verzekeraars, de ANWB, het Ministerie van IenW, Carglass en 123Ruit zijn bij het samenwerkingsverband aangesloten. Eerder voorspelde Bovag geen rooskleurig beeld voor de schadebranche door de opkomst van ADAS. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Schadeplatform Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie | Automotive Online

Schadeplatform Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
ADAS Alliantie wil gebruik van rijveiligheidssystemen stimuleren. (Foto: Shutterstock)

Openclaims, een it-platform voor schadesturing, heeft zich aangesloten bij de ADAS Alliantie. Dit is een samenwerkingsverband waarin 55 organisaties zich sterk maken voor een brede adoptie van veiligheidssystemen. Dat maakt Openclaims vandaag bekend in een persbericht.

Als leverancier van software voor de verzekerings- en herstelmarkt zegt Openclaims intelligente sturing van schades naar de de juiste schadehersteller te ondersteunen. “Hierbij gebruiken deze partijen ons platform als basis voor het verzamelen van data over al deze schades en het herstel hiervan”, aldus Stephan Stergiou, ceo van Openclaims.

De ADAS Alliantie is vorig jaar opgericht om het gebruik van Advances Driver Assistance Systems te bevorderen. Er zijn inmiddels meer dan 55 organisaties bij de Alliantie aangesloten: van brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en Focwa, tot het Verbond van Verzekeraars, de ANWB, het Ministerie van IenW, Carglass en 123Ruit zijn bij het samenwerkingsverband aangesloten. Eerder voorspelde Bovag geen rooskleurig beeld voor de schadebranche door de opkomst van ADAS. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.