Branchenormering Schadeherstel vervangt Focwa- en Bovag-keurmerk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Focwa en Bovag hanteren één gezamenlijke norm. (Foto: Shutterstock)

Vanaf 1 oktober zal de Branchenormering Schadeherstel de Focwa Standaard (categorie 2, totaalherstel) en het Bovag Erkend Schadeherstel vervangen. Beide branche-organisaties hebben hierover afspraken gemaakt met een College van Deskundigen, bestaande uit marktpartijen uit de sector, zoals vertegenwoordigers van opdrachtgevers. De brancheorganisaties Focwa en Bovag maakten in mei bekend hun afzonderlijke branchenormering samen te voegen. De afgelopen maanden is samen met diverse marktpartijen hard gewerkt aan de invulling van de norm, zo melden Focwa en Bovag in een gezamenlijk persbericht.

Voor de nieuwe norm is het certificeringsschema aangepast; herstellers moeten om de twee jaar een fysieke audit laten uitvoeren om het keurmerk te mogen blijven voeren. Tussentijds vindt er een jaarlijkse, inhoudelijke check plaats. Er zijn afspraken gemaakt met drie certificerende instellingen: Dekra, Kiwa en SGS. Lees hier meer over de totstandkoming van de gezamenlijke norm.

Focwa en Bovag hebben samen de Stichting Branchenormering Schadeherstel opgericht zodat “de kwaliteit ook in de toekomst blijft geborgd”. Namens Focwa zijn directeur Femke Teeling en bestuurder Mathijs van Leeuwen hierin vertegenwoordigd. Namens Bovag nemen voorzitter Toine Beljaars en branchemanager Frank Ruygrok hier zitting in.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Branchenormering Schadeherstel vervangt Focwa- en Bovag-keurmerk | Automotive Online

Branchenormering Schadeherstel vervangt Focwa- en Bovag-keurmerk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Focwa en Bovag hanteren één gezamenlijke norm. (Foto: Shutterstock)

Vanaf 1 oktober zal de Branchenormering Schadeherstel de Focwa Standaard (categorie 2, totaalherstel) en het Bovag Erkend Schadeherstel vervangen. Beide branche-organisaties hebben hierover afspraken gemaakt met een College van Deskundigen, bestaande uit marktpartijen uit de sector, zoals vertegenwoordigers van opdrachtgevers. De brancheorganisaties Focwa en Bovag maakten in mei bekend hun afzonderlijke branchenormering samen te voegen. De afgelopen maanden is samen met diverse marktpartijen hard gewerkt aan de invulling van de norm, zo melden Focwa en Bovag in een gezamenlijk persbericht.

Voor de nieuwe norm is het certificeringsschema aangepast; herstellers moeten om de twee jaar een fysieke audit laten uitvoeren om het keurmerk te mogen blijven voeren. Tussentijds vindt er een jaarlijkse, inhoudelijke check plaats. Er zijn afspraken gemaakt met drie certificerende instellingen: Dekra, Kiwa en SGS. Lees hier meer over de totstandkoming van de gezamenlijke norm.

Focwa en Bovag hebben samen de Stichting Branchenormering Schadeherstel opgericht zodat “de kwaliteit ook in de toekomst blijft geborgd”. Namens Focwa zijn directeur Femke Teeling en bestuurder Mathijs van Leeuwen hierin vertegenwoordigd. Namens Bovag nemen voorzitter Toine Beljaars en branchemanager Frank Ruygrok hier zitting in.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.