‘Verzekeraars ontmoedigen ruitreparatie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gewoonlijk wordt juist aangenomen dat verzekeraars het liefst zien dat klanten voor reparatie kiezen, omdat dit voordeliger is. “Maar een autoruit repareren is zo goedkoop dat het de moeite minder loont om je daarvoor te verzekeren”, zegt Hinloopen.
Volgens de consumentenbond maakt de dure optie de autopolis jaarlijks enkele tientjes duurder. Dat zou op jaarbasis € 100 miljoen extra opleveren, volgens autoruitenreparateur Wim Röst, die zegt dat vervanging zo’n vijfhonderd euro kost en reparatie zo’n honderd euro. Röst denkt dat verzekeraars hun klanten ontmoedigen om naar hem toe te gaan. Hij legde zijn berekening voor aan verzekeraars, maar die wilden daar niet inhoudelijk op reageren.
Verzekeraar Reaal reageert in het Financieele Dagblad met de opmerking: “Natuurlijk willen wij de goedkoopste oplossing.” Saillant is natuurlijk dat grote glasreparatiebedrijven zoals Carglass in hun advertenties juist focussen op ruitherstel in plaats van vervanging.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Verzekeraars ontmoedigen ruitreparatie’ | Automotive Online

‘Verzekeraars ontmoedigen ruitreparatie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gewoonlijk wordt juist aangenomen dat verzekeraars het liefst zien dat klanten voor reparatie kiezen, omdat dit voordeliger is. “Maar een autoruit repareren is zo goedkoop dat het de moeite minder loont om je daarvoor te verzekeren”, zegt Hinloopen.
Volgens de consumentenbond maakt de dure optie de autopolis jaarlijks enkele tientjes duurder. Dat zou op jaarbasis € 100 miljoen extra opleveren, volgens autoruitenreparateur Wim Röst, die zegt dat vervanging zo’n vijfhonderd euro kost en reparatie zo’n honderd euro. Röst denkt dat verzekeraars hun klanten ontmoedigen om naar hem toe te gaan. Hij legde zijn berekening voor aan verzekeraars, maar die wilden daar niet inhoudelijk op reageren.
Verzekeraar Reaal reageert in het Financieele Dagblad met de opmerking: “Natuurlijk willen wij de goedkoopste oplossing.” Saillant is natuurlijk dat grote glasreparatiebedrijven zoals Carglass in hun advertenties juist focussen op ruitherstel in plaats van vervanging.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.