Achmea schrapt in netwerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verandering hangt samen met de fusie van Achmea en Interpolis van vorig jaar, waardoor het ‘nieuwe’ Achmea met twee schadenetwerken kwam te werken. Dit jaar werkt het oude Achmea nog samen met 360 autoschadebedrijven; Interpolis heeft er 226. Door overlap – sommige herstellers werken voor beide verzekeraars – tellen de beide netwerken samen in totaal 437 schadebedrijven, zei Achmea eerder dit jaar. Dat betekent dat de contracten van een kleine zeventig schadeherstellers eind dit jaar aflopen en niet worden verlengd. Voor deze bedrijven geldt een overgangsregeling. Het nieuwe Achmea heeft in Nederland ruim twee miljoen auto’s verzekerd, via de verzekeringsmerken Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis. Deze verzekeraars zijn samen goed voor een omzet van 163 miljoen euro in autoschade. Het gezamenlijke marktaandeel is 29%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Achmea schrapt in netwerk | Automotive Online

Achmea schrapt in netwerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verandering hangt samen met de fusie van Achmea en Interpolis van vorig jaar, waardoor het ‘nieuwe’ Achmea met twee schadenetwerken kwam te werken. Dit jaar werkt het oude Achmea nog samen met 360 autoschadebedrijven; Interpolis heeft er 226. Door overlap – sommige herstellers werken voor beide verzekeraars – tellen de beide netwerken samen in totaal 437 schadebedrijven, zei Achmea eerder dit jaar. Dat betekent dat de contracten van een kleine zeventig schadeherstellers eind dit jaar aflopen en niet worden verlengd. Voor deze bedrijven geldt een overgangsregeling. Het nieuwe Achmea heeft in Nederland ruim twee miljoen auto’s verzekerd, via de verzekeringsmerken Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis. Deze verzekeraars zijn samen goed voor een omzet van 163 miljoen euro in autoschade. Het gezamenlijke marktaandeel is 29%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.